Blasfemie sa fie, dar sa stim si noi!

Stiu ca unora dintre voi o sa le pice prost filmul asta… dar e prea amuzant ca sa nu il postez aici. Louis CK, unul din cei mai talentati si prolifici stand up comedians din State, afla mai multe despre biserica catolica: “- So you’re tellin’ me that all Catholic bibles are printed on paper made from the shit of priests who fuck kids in the ass? – That’s it in a nutshell, yes!”

PS: si revin cu o parere exprimata mai demult: sunt sigur ca daca noi am produce ceva asemanator, ne-ar sari o multime de netoti in cap cum ca nu asa fac americanii umor de calitate si ca dam cu bata in balta ca prostii pentru ca suntem romani si nu stim ce-i aia. Preventiv, watch and learn my friends! Regula generala e ca oamenii care fac umor nu trebuie neaparat sa aiba vreun tabu sau vreun Dumnezeu, nici la propriu, nici la figurat. Trebuie doar sa accepti ca unele lucruri vor fi amuzante pentru unii si ingrozitoare pentru altii si sa iti asumi situatia.

8 responses to “Blasfemie sa fie, dar sa stim si noi!

 1. You can bet your young (non-catholic) ass that you’re gonna get a helluva ass-kickin’ if you do it.
  Adicatelea… te’au stigmatizat atatia (sau, ma rog, au incercat) pentru faza cu miss Cleo… Pentru asta cred ca s’ar fonda o noua inchizitie si ai sfarsi ars pe rug ca Horea, Closca si Crisan. Umm.. sau nu.. asta’i in alta poveste.
  Succes, anyway 😉

 2. Foarte tare!! De fapt, cam asta-i stilul lui Louis CK. Reminds me of “suck a bag of dicks” and “blowing a demon in the hallway” 😀

 3. Eu stau in state de 3 ani si iti pot spune ca certitudine ca cenzura e mai stricta ca in Romania. Fox News e un fel de Pro tv pt timpul lui Nastase iar lucrurile mai dure apar doar pe Cablu. Americanii sunt destul de conservatori si merg in fiecare duminica la biserica. Majoritatea sunt protestanti, iar clipul este despre catolici. Sunt de acord cu tine in principiu dar nu mai folosi SUA ca etalon al libertatii de expresie pt ca te inseli amarnic. Nicaieri nu ma simt mai liber ca-n Romania 🙂

 4. @be
  multam de informatii. nu luam Sua ca etalon al libertatii de exprimare, dar din pacate sunt unii pe aici care iau comedia americana (sau de cele mai multe ori micile bucatele pe care le stiu ei din ea) ca etalon al finetii, bunului simt si abordarii finute a subiectelor. si nu e asa, asta incercam sa arat. si pana una alta, e bine ca exista lucrurile alea dure, chiar daca apar doar pe cablu (vezi specialuri de stand up comedy necenzurate de pe HBO sau Showtime, sau Bullshit a lui Penn si Teller)

 5. Mai, nu o fi frustrant sa fii comedian… si sa ai o gramada de incercari pe youtube si cainele tau sa fie mai bun decat tine?

 6. @Nenorocitu
  nu stiu man, ai caine? 😀

 7. Salz Teo!
  Parerea mea proprie si pesonala e ca n-ar trebui sa-ti pese daca-ti sare lumea-n cap pentru vreo remarca – prostii au fost primii pe pamant si cred ca vor fi si ultimii – n-ar trebui sa te jeneze problema. Din contra, cu cat mai multa controversa cu atat mai multa imagine(mai bine sa se vorbeasca despre voi de rau, decat deloc).
  Ce ‘poola ta’ atata cenzura?! Nici sa radem nu mai avem voie? Frate, nu-ti place nu te uiti, nu te obliga nimeni. (aviz Nenorocitu)
  Problema lor daca nu-nteleg ce-i ala gag… intelege cine trebuie.
  Ar trebui sa diversificati in privinta subiectelor tabu. Am fost la un spectacol al vostru in costinesti vara asta. Publicul raspunde destul de bine la subiectul sex – dar n-ar trebui sa va fie frica de altele noi (daca nu voi atunci cine? vorba marelui clasic). Referitor la alte subiecte tabu – dansul lui Vio a fost demential – credeam ca Michael e un subiect fumat… I was wrong. Ati mai vorbit despre iarba, also very nice. Dar mai sunt subiecte – rasa, etnie, religie, politica, istorie, cultura. Ca exemplu, Izzard besteleste religia catolica in fatza lu’ unchiu Sam iar el e anglican, travestit si britanic (din categoria wtf?!) si nu-l huiduie lumea pe scena.
  Daca lumea are ceva impotriva?! asta e!!! nu e musai sa va placa toti – standup-ul nu-i pentru retardati sau oameni fara simtul umorului. (aici Nenorocitule ar trebui sa te simti deja)
  Cand face cineva misto de mine rad mai tare ca oricand. ‘Culmea’ e ca ma regasesc :))
  E trist ca exista frustrati ca Nenorocitu pe care nu l-a iubit ‘mami lui’ cand era mic si acum e suparat pe soarta. Frate! Nu e vina noastra!! Need a hug?!
  Teo, multa bafta si spor in continuare.

 8. I’m just teasin’ ya, there is no god! jos palaria pentru clip, e satira la maxim!
  de Jonathan Swift ai auzit? el propunea sa se faca niste tabere unde sa creasca irlandezi ca sa fie mancati cat sunt copii inca. mai multe amanunte nu am cum sa dau acuma, citam din memorie, si nu am revazut scrierile lui Swift de multa vreme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s