Chiar, ma, ce-ar fi?

De fiecare data cand sunt intrebat chestii de genul “Ce ar trebui sa faca cineva care vrea sa se apuce de stand up comedy?” am un singur raspuns: “Sa se apuce sa faca stand up comedy”. Atat e de simplu. Complicat e daca esti bun sau daca vrei sa continui, dar de inceput… nu trebuie sa iti cumperi instrumente, nu trebuie sa repeti ani de zile, nu trebuie sa investesti bani. Trebuie doar sa pui cap la cap cateva glume si sa te urci pe o scena sa le zici.

Inteleg ca problema consta in “Ce scena?” Iaca vine si rezolvarea: in fiecare luni seara, de la 21.00, in Cafe Deko se organizeaza Open Mic Night, ceea ce s-ar traduce prin seara amatorilor. Nu ca am fi noi sau altii niste profesionisti desavarsiti, dar luni seara se poate urca oricine pe scena ca sa incerce stand up.

In plus, seara e sponsorizata de 7UP, ceea ce inseamna ca exista si premii. In fiecare seara se dau niscaiv premiute si premietele, dar toti cei care apar si urca pot sa se califice in finala, care are premii in bani. Si sunt bani ok, mi se pare ca primul loc ia 300 de euro, locul 2 ia 200 si locul 3 ia 100. Nu e chiar Teleeurobingo, dar daca faci asta pentru bani, pregateste-te de dezamagiri mai mari decat a avut Monica la prima intalnire. Care a fost de fapt si noaptea nuntii.

Singurele conditii sunt asa:

1) sa ai glume originale. Sincer, ce rost are sa te urci poate o singura data pe scena si atunci sa zici ce a gandit altcineva? Iar daca planuiesti sa faci stand up comedy mai multa vreme, atunci sa iei glumele altcuiva e cel mai prost inceput posibil. Nu de alta, dar s-ar putea sa te obisnuiesti asa… si incet incet oamenii se prind ce si de unde ai luat. Nu de alta, dar vaneaza chestia asta, pentru ca 50% vin la showuri convinsi ca romanii nu sunt in stare sa faca stand up. In plus, nu crezi ca o sa te simti mai bine cand doi oameni chicotesc la o gluma de-a ta decat daca rad 20 la gluma altuia? A fi stand up comediant inseamna a fi scriitor, actor si regizor al propriului material. Va rog eu, nu fiti doar actori. E plina lumea de ei.

2) sa te dai jos cand ti se face semn sa te dai jos. Ati fi surprinsi ca asta e o problema, pentru ca in prima instanta te gandesti ca e oribil de greu sa umpli 5-6 minute pe scena, vorbind cu niste necunoscuti. In realitate, majoritatea din cei care se urca prima data greseste mai degraba prin labartire decat prin intrare la apa. Ideea de baza e ca treaba sta invers decat in sex: decat sa dureze mult si sa te simti doar tu bine, mai bine dureaza putin si ne simtim toti bine.

 Cam asta ar fi. In rest, ne vedem acolo si om mai vorbi.

3 responses to “Chiar, ma, ce-ar fi?

  1. si daca n-ai posibilitatea sa iesi la ore de genul 21. ce faci? hmhm? ia zi

  2. cum putem lua legatura pentru a colabora pe evenimente private?

  3. Oricum trebuie sa ai talent, nu oricene poate sa fie haios, chiar daca poanta este buna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s