Orice-o fi, e profi

Lasandu-ma de guma de mestecat si luandu-ma in gura cu un sconcs, in seara asta am avut placerea sa ascult cap-shuffle-coada ultimul album de la Subcarpati, care e de altfel si primul. E un album de hip-hop zice iTunes, si nu stiu ce sa cred. E mai plin de folclor decat o fantezie erotica de-a Marioarei Murarescu, dar plutesc acolo si niste beaturi grele pe langa vocea duioasa a Marei. Are de toate, are pentru hipsteri, are pentru bagabonti, are pentru urbani ca si pentru rurali reali sau inchipuiti. Si tocmai pendularea asta provoaca placere.

Albumul pluteste in spatiul aromat dintre lautari si bisnitari, dintre stana si oras, de ce nu, dintre Borges si Becali. E cacareze rotunde de oaie pe banda a treia la Universitate. E un boom-box tinut pe umar in transhumanta. E un graf dat pe un arbore secular din inima codrului.

Incepe cu o profesiune de credinta din partea artistilor, care se arata a fi lowtari intr-o lume plina de highte,

si continua cantand despre Revolutie ca si cum s-ar fi intamplat acum folcloric de mult timp, desi au trecut doar 21 de ani de-atunci. Pe de alta parte, asta inseamna doar ca democratia romaneasca poate acum sa se bucure legal de o bere in Florida, ceea ce va dorim si voua.

Aproape de final, ne dam seama uitandu-ne la cusma cu atentie ca are cusut discret un logo Nike, asta in timp ce taranul ne explica cum ca nu e asa de mare diferenta intre oieri si pimps. Altfel spus, o melodie despre ciobanul din Miorita daca i-ar fi lipsit oaia aia proasta, paranoica si turnatoare care sa ii bage ganduri negre in cap:

De asemenea, se pare ca Giurgiu e acum gangsta.

Ce artist premiat la Romanian Music Awards a reusit asa ceva? Daca era sa stam dupa Inna, nici acum nu stiam ca avem Giurgiu in tara!

Big up Subcarpati.

Downloadati albumul de pe www.subcarpati.com

7 responses to “Orice-o fi, e profi

  1. Tipii astia s-au cacat pe cea mai mare parte a muzicii de pe-aici. House-rap-folclor macidonesc ? Cine p9u9l9a mea s-ar fi gandit ?!? Felicitari baietilor !

  2. Mai ti minte cand faceai gluma cu Madalina Manole? Ai grija ca data viitoare te face lumea necrofil.

  3. Tzepeshdracool

    Super smecheri baietzii…e altceva…e un gen mai ciudat, cat de ciudata e combinatia, suna f bine…Acum pula mea, poate unii o sa ma injure, dar mie imi place tot ce e diferit…vezi kazi ploae, vezi cedri2k si speci…plm…alt ceva…underground…

  4. http://www.youtube.com/watch?v=yZLgqU83CVg =)))) doamneeee calul stie daca va scoate boc romania din criza :)))

  5. Merge. O sa le cumpar albumul cand o sa-l vad la vanzare.

  6. Foarte tari ……..:))))

  7. Albumul este gratis .. http://.subcarpati.com !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s