Povestea moleculei de alcool din Andrei

Foarte serios va zic: avem o sansa sa fim publicati, deci hai sa scriem o poveste impreuna. Eu va dau inceputul si imi rezerv dreptul sa intervin oricand. In rest, scrieti in comment-uri ce vreti, dar aveti grija de poveste, va rog. Ea e a noastra a tuturor si ar fi pacat sa ne batem joc de ea. Regulament nu exista, dar o sa il inventam pe parcurs. Cum ar trebui sa se intample lucrurile in mare: fiecare scrie cateva propozitii, nu mai mult de 6-7 randuri si duce povestea in ce parte vrea, dar fara a afecta sau nega ce s-a intamplat mai inainte. Cand e prea mult, dau semnalul de inceputul sfarsitului si fiecare scrie cate o varianta de sfarsit.

Bun. Deci ii dam drumul:

 “O data ajuns de unul singur la nunta verisoarei sale, Andrei isi dadu seama ca nu era mare lucru de facut. Femeile era imbracate de sarbatoare, dar, in mod ciudat, parca toate gresisera, fiecare in felul ei: ciorapii aveau prea multe modele, pantofii aveau prea multe strasuri pe cureluse si, din pacate, sutienele aveau prea multe ture de burete in dansele. Dupa o singura privire, situatia era clara – baiatul care statea in spatele mesei lungi si incarcate de sticle va fi cel mai bun prieten al lui in noaptea asta…”

253 responses to “Povestea moleculei de alcool din Andrei

  1. Pingback: Hai sa haidem! « BloguLuTeo

  2. Isi lua inima in dinti si incercand sa salute pe toata lumea, ca asa se face, inainta cu pasi inceti, dar siguri catre cel pe care il alesese sa ii tina companie. Deodata, in fata lui aparu Maria, cea mai frumusica fata in sat si intamplator cea mai asortata.

    – Ai venit? il intreba.

    Intrebarea nu-l surprinse deloc, de cand aflase de nunta stia ca fata urma sa fie acolo, asteptandu-l.

    – Da! raspunse cu un zambet tamp pe fata.

    – Ti-a luat ceva, am dat drumul la petrecere de la 14.

  3. Interesanta initiativa/provocare..nu am timp sa scriu acum..dar poate imi voi aduce aportul putin mai tarziu..

  4. Andrei ii arunca o privire Mariei, care astepta un raspuns de la el. Expresia de pe fata lui nu spunea nimic, poate doar un usor dezgust pentru un ochi mai sfredelitor. “Ce dracu vrea asta de la mine?” ii trecu nu o data prin cap. Imediat, cazu pe ganduri. Cea mai frumoasa fata din sat vine la el, il cauta, il asteptase, il abordeaza si el nu stie cum sa scape de ea. Mai rau, chiar il agaseaza.
    In tot timpul asta, Maria asteapta un raspuns, la inceput zambind, colturile gurii coborandu-i pe masura ce timpul trecea iar mina fetei lui Andrei nu dadea semne de inseninare.

  5. Poate ca este timd si nu e in stare sa faca primul pas; daca totusi lumea in sat zvoneste adevarul, gandi Maria. Cine stie ce a facut el atata timp in padure cu Ghita, sezonul de vanatoare este doar 2 saptamani nu 2 luni cat au stat ei acolo.
    Ufff, nimic din gandurile astea nu ar fi in mintea mea acum daca n-as fi vazut filmul ala “O iubire secreta pe Muntele Brockback”…

  6. – Pai,… poate mai vorbim mai incolo, spuse Maria, dezamagita.
    – Sigur, spuse el cu usurare, renuntand la expresia aia amestecata de vag dezgust si nedumerire si inlocuind-o cu un zambet natural.

    Apoi se indrepta catre bar.

  7. Adulmeca din priviri sticlele de pe rafturi. Nici bere, parca. Si nici vinul nu-i deajuns. Ar merge un Cointreau sau poate o combinatie tare de tot. Flambata. Se tot legana de pe-un picior pe altul, nehotarat. Si isi puse coatele pe bar, ridicand in acelasi timp spranceana stanga. “Asta-i culmea!”, isi spuse, aproape rostind cu voce tare. “Nici cand e vorba de o betie nu mai stiu ce vreau!!!

  8. Mergand catre bar, gandindu-se ce ar putea comanda intr-un asemenea satuc, el baiat de Bucuresti fiind (venind numai pentru a-si alimenta setea de vanatoare in acest satuc uitat de lume), intrezari un chip familiar.
    ….Seamana izbitor cu Denisa, se gandi el…se apropie din ce in ce mai mult de bar, si realiza ca nu a fost decat o impresie. Denisa era cea mai frumoasa intruchipare vazuta pe Pamant.
    ….Cum am putut sa nu recunosc chipul ei? Oare o voi mai intalni? Trebuie sa imi iau inima in dinti si sa vorbesc cu Maria; doar e sora ei.

  9. Si cand se gandea cum sa o abordeze pe Maria, aparu Denisa langa el, parca dinadins sa-l surprinda.
    – Nu-mi iei ceva de baut? inteba ea falsa.
    Trecura cateva secunda pana constientiza situatia. Uimit, Andrei se rosi si spuse:
    – Sigur ca da. Spune, ce ai vrea sa bei?
    – Te las sa alegi tu…

  10. Timid, Andrei ceru barmanului ceva feminin, ceva dulce, ceva roz. Lua cele doua pahare si se indrepta spre Denisa. Dar Denisa nu mai era.

    Era probabil cea mai umilitoare scena din viata lui. Era distrus. Nu constientiza foarte bine ce se intampla.

    Si se indreptase din nou spre bar pentru a isi inneca amarul in cele doua pahare de lichior pentru dame. Dar la bar vazuse o figura cunoscuta care varsa siroaie de lacrimi in compania celor mai tari spirtoase. Era Maria. Distrusa, abandonata.

    Andrei…

  11. Pingback: Noi si TEO scriem o carte « tux

  12. Sa o consolez pe Maria, dar de ce? Pe mine chiar nu ma intereseaza nici ea, nici Denisa nici Rashela, nu prea ma intereseaza de mine dar de altii.
    Am obosit sa fac lucruri doar pentru ca asa se cade, am obosit sa dansez pe un ritm doar pentru ca asta e ritmul in ring, asa cum sunt la nunta asta total neinteresat, asa cum si altii sunt total neinteresati de mine desi poate nici macar nu-si dau seama de asta.
    In fond si la urma urmei ce naiba fac eu in viata mea? Incep sa am senzatia ca se intampla fara mine iar scenaristul e lame, oricum cu siguranta paharul asta de JB se va intampla in totalitate cu mine.

  13. Pingback: Povestea moleculei de alcool din Andrei « Pe gustul meu, pe intelesul vostru

  14. Nu il mai interesa nimic. O vedea pe Maria plangand dar nici macar intrebarea “oare de ce plange si proasta aia? ” nu ii trecea prin minte. Se gandea ca alcoolul il va scoate din starea asta letargica si ii va da un tel macar in seara aceea. Se indrepta catre bar, pentru ca acolo era rezolvarea problemelor lui. Maria se uita la el pios sperand sa o bage in seama. Paharele din mana le bause pe nerasuflate iar acum ceru un coniac…

  15. Insa coniacul ajunse direct la el in cap. Te intrebi cum? Tocmai a sosit Ghita la nunta si afland ca Andrei ii face ochi dulci Denisei, a facut o criza de gelozie si sparsese paharul plin cu bautura la el pe cap.
    Maria rasufla linistita.

  16. – Unde ma aflu? Cine esti? Ce vrei de la mine? striga Andrei in disperare, tolanit pe iarba proaspata de primavara.
    – Stai mai omule linistit ca nu-ti fac nici un rau. Aurico, adu-mi si mie o compresa cu apa rece, ca-i dadu sangele din scalpu’ omului, striga batranul socru spre sotia sa.
    – Ce sange? Ce s-a intamplat?
    – Asta vroiam sa-mi spui tu, mai Andrei. Erai baiat asa bun. Acum, dupa 5 ani de stat la Bucuresti, vii aici in sat, in aceasta zi de sarbatoare si cauti scandal cu lumanarea?… Ce s-a intamplat cu tine, mai baiatule?

  17. Intr-un tarziu se ridica. Isi simtea capul greu de parca trecuse prin cea mai mare doza de alcool. Ii era greu sa isi aminteasca ce sa intamplat:
    – Unde sunt?!
    – Vai Andrei, sunt dezamagit, ai baut atat de mult incat nu-ti amintesti nimic ?! zise batranu’ socru.
    Nedumerit, baiatul din fata lui se ridica, se uitat la cei doi, incerca sa lege cateva franturi de amintiri:
    – Unde sunt?!
    – Hai Andrei, lasa joaca. Batranul si Aurica deja isi pierdusera rabdarea.
    – Nu inteleg, care Andrei ?! Eu sunt Alex.

  18. Asistenta ii dadu afara repede pe toti din salon si le explica scurt ca perioada de refacere in urma accidentului poate aduce pierderi de memorie. Andrei ramasese intins in pat cu ochii in tavan si nu intelegea ce se intampla in jurul lui , privind in camera putea sa observe: un buchet de flori ofilite, un poster ciudat cu Romania de la euro 2008, ramasese blocat la un televizor comutat pe un post de stiri, in dreapta ecranului vazand:23.09.2008 .

  19. Plouat, nedumerit, Andrei iesise din salon la o scurta sedinta cu sinele unde sa dezbata ce s-a intamplat intr-un an intreg. “Cine sunt? Ce caut aici?”. Doar intrebari. Niciun raspuns.

    In dupa-amiaza aceea l-a vizitat cel mai bun psihiatru din zona care l-a intrebat cate-n luna si in stele, dar Andrei, Alex, molecula de alcool, nu putea vorbi.

  20. Si de parca nu era suficient in camera intra un tip care arata identic ca el insotit o fata, acestia il salutara cu caldura. “Visez in continuare?”. Cei doi se prezentara: Alex (fratele lui geaman) si Denisa. Ii povestira pe scurt ce se intamplase cu el si evenimentele din ultimul an, 4 luni si 2 zile: Alex s-a casatorit cu Denisa, care asteapta un bebe si s-au mutat in apartamentul lui de pe Lister. Postul de arhitect de la fima la care lucra, a fost pastrat liber cateva luni de la accident iar in acest moment este ocupat de sora Denisei, Maria. Basescu a fost reales in urma referendumului de pe 19 mai 2007.

  21. Maria inca il mai astepta, trecuse prin multe, intreaga ei viata se schimbase, dar de fiecare data se intorcea la sentimentele profunde pe care le nutrea pentru el. In schimb Denisa inflorise. Ii statea extraordinar insarcinata si era izbitor de frumoasa.

    Incercand sa-si ia ochii de la ea se intoarse catre buchetul de flori si citi de la departare biletelul. “Te ador. La multi ani! 21 mai 2007”. Nu era semnat, in schimb adierea aerului conditionat din salon aducea din directia biletelului un parfum de dama ce-i era foarte familiar.

  22. I se deschideau treptat ochii lui Andrei. Intelegea cum stau lucrurile. Si totusi, nu putea iesi din spital cu una cu doua. In spital era monoton. Dormea de dimineata pana seara iar uneori mai avea intalniri nocturne cu o tigara la o partida de meditatii.

    Pe geam vazuse un bar mic, amarat. Si dornic de filozofii la gura sticlei cu oameni la fel de ciudati ca si el, s-a furisat pe scara de incendiu a spitalului si s-a dus in bar.

    Dupa 2-3 pahare de vin ieftin pe datorie, in bar a intrat Alex, fratele sau geaman.

  23. Merge treaba! 😀

    Incercati doar sa nu schimbati tonul de la post la post 😉
    Si ma gandesc ca ar fi o regula fair ca fiecare sa poata posta din nou dupa alti 4 oameni. E ok?

  24. ..era chiar el,Alex..avea o uitatura ciudata de parca pierduse ceva.Il vazu pe Andrei si bucuros se intrepta spre el.
    -Ce faci aici? te-am cautat peste tot,ii spuse pe un ton aspru in acelasi timp cu usurare..

    Andrei isi muta privirea de la paharul aproape gol si…

  25. …si raspunse putin peltic din cauza bauturii, cu o voce artagoasa: Pai bine, ma’ frate-miu, tocmai tu ma intrebi ce fac? zise Andrei, potrivindu-si halatul ponosit de molton peste pijamaua cu dungi… Ce dracu sa fac… incerc sa pun lucrurile cap la cap, sa ma dumiresc cum s-a ajuns aici. Am trait mai bine de un an fara sa stiu nimic, timp in care tu mi-ai furat femeia iubita si sor’-sa mi-a furat locu’ de munca. Visul meu de-a face cariera in capitala, ca sa scap naibii de catunu’ ala nenorocit si sa le dau peste nas la toti boii care-mi spuneau ca-s doar un taran cu figuri in cap, s-a spulberat, asa ca cel mai indicat mi se pare sa ma intorc de unde-am pornit. Adica sa ma fac iar critza, ca-n seara nuntii lu’ var-mea, si poate cand ma trezesc o sa-mi dau seama ca tot ce se-ntampla acum a fost doar un cosmar prvocat de lichioru’ ala de 2 lei pe care-l luasem pentru Denisa, de zgarcit ce sunt, si pe care l-am baut eu…

  26. Alex a inceput sa ii aminteasca faptul ca intre el(Andrei) si Ghita a existat o scanteie si ca au fost impreuna timp de cateva luni. Iar florile primite cu parfum de dama erau de la Ghita. Ii explica mai departe cum ca Denisa niciodata nu l-a iubit pentru ca ii displaceau bisexualii.
    Infricosayt, Andrei se ridica si pleaca. Era prea mult pt el sa afle ca e iubitul unui alt barbat.

  27. Iesi vijelios pe usa barului, fara macar sa-i adreseze un cuvant de adio lui Alex. Desi mergea repede, nu stia incotro; desi tot felul de ganduri ii treceau prin cap, nu le putea organiza. Era ca si cum scaunul pe care se simtise atat de sigur si stabil toata viata incepea sa se clatine acum, iar latul se strangea in jurul gatului.

    Prin acest amalgam de sentimente, dadu totusi de o farama de realitate care sa-l traga inapoi pe pamant…era 4 dimineata si ajunsese in …

  28. ajunse in realitate – se trezi,

    toata intalnirea asta cu Alex, toata discutia avuta, homosexualitatea, era un vis dupa o noapte de bauta acuta. Rasufla usurat, intra in dus si incepu sa se gandeasca care sunt urmatorii pasi in a lui viata.

  29. Apa fierbinte, culmea, ii racorea gandurile. Se afla de mai bine de jumatate de ora sub dus. Si fara sa-si dea seama, insista cu buretele aspru pe piept, in zona inimii. Dar degeaba. Punctul acela pe care voia sa-l spele cu inversunare nu se dadea batut, de parca era o entitate vie care ii rezista. Pielea i se inrosi in acea zona. Asa ca Andrei renunta si, impaturindu-se cu un prosop, iesi din baie. “Asa mai merge!” auzi deodata de sub nodul prosopului aflat chiar din zona inimii. “Sunt molecula ta de alcool. Vrei sa-ti povestesc cum am ajuns tocmai in inima?”

  30. Tot felul de ganduri ii treceau prin cap acum, nu mai era sigur de nimic , nu era inca sigur ca nu traieste un vis in vis. Se intreba daca trebuia sa se trezeasca si din visul acesta care l-a dus in viitor si l-a lasat acolo fara sa stie nimc despre ce a fost, si avea multe indicii sa creada asta , multe lucruri inca nu se legau in asa zisa realitate pe care o traia: de ce Maria era arhitect cand ea terminase Universitatea? de ce avea un frate geaman, care i-a aparut in vis, cand el crescuse singur la parinti ? Oare Basescu avea fata sa fie reales? Si peste toate acestea : biletul dupa masa de langa flori era datat 21.05.2007 … Se hotarase sa lase totul pe ziua ce urma,pana la urma era influentat si de alcool si sa caute explicatii la intrebarile care si le-a pus . Pana si dusul din salonul de spital il punea acum pe ganduri…

  31. 5 Dimineata.
    Repetativitatea ceasului il trezi din patul lui de spital. Se ridica, usor sa nu trezeasca lumea din salon si se indrepta spre fereastra, ultima stea de pe cer isi anunta iesirea din scena … Clatindu-si privirea prin gradina spitalului observa la un moment dat statura unui individ. Era imbracat in negru si parea mai mult ireal decat real; Acest personaj misterios ii datu un fior rece lui Andrei, care se prelungi din cap pana in picioare.
    – Ce face, se uita la mine?! zise Andrei cu vocea gatuita.
    – Nu am nevoie sa ma uit la tine, sunt chiar in spatele tau.

  32. Ramase perplex. Scene de groaza din ‘Psycho’, ‘Falci’ si ‘Pretty Woman’ se derulau cu repeziciune prin mintea lui. Se intoarse incet, sperand ca totul e doar o iluzie creata pe fondul alcoolemiei scazute, pentru ca el oricum devenea mai lucid dupa 2-3 pahare de tarie…si…

  33. ar fi vrut sa guste ceva, sa simta putin din licoarea dulce a trenului spre infinit, insa limitele impuse de conditia sa de pacient al spitalului isi spuneau cuvantul. Se transpuse in spatiul ideal al carciumii preferate, bau un pahar-doua-noua de ceva verde-albastrui cu aroma de castane si vru sa initieze o conversatie cu spartanul din spatele tejghelei. ‘Merge treaba?’ ‘Nu am nevoie sa ma uit la tine, sunt chiar in spatele tau.’ Aceeasi voce apatica prevestea o umbra densa si neagra ca taciunele, un blestem nesfarsit care ar putea dainui pana cand si-ar admite chiar si temerile ascunse in cel mai indepartat cotlon al mintii sale. ‘Un astfel de deznodamant este inevitabil’, isi zise.

  34. Cu inima batandu-i nebuneste, se intoarse brusc. “Ce-ar fi sa te intorci dumneata frumusel in pat, sa-ti luam tensiunea?” spuse femeia apatic “Pe voi astia care vorbiti singuri, ar trebui sa va transfere la 9, nu sa va tie acia”, bodogani ea, scotand un garou din buzunarul halatului. “Hai, hai mai repede, ce te uiti la mine parc-as fi vreo stafie?”

  35. Incepuse oare sa aiba vedenii? Nu stia pe cine avea in fata. Era ceva, ceva ce avea contur si nimic mai mult. Femeia il trezise parca din vis. “Ce-ar fi sa plec? Ce-ar fi sa va duceti la dracu cu toti? LASATI-MA IN PACE!” Si incepu sa zbiere si sa se zvarcoleasca. Mintea ii juca feste, corpul ii tremura spasmodic. Ochii apropape ii iesisera din orbite, iar gura o avea inclestata. Asistenta incepu sa strige dupa ajutor.

  36. Auzea ca prin vis ecoul vocii ei pe coridoarele spitalului… urmat dupa o vreme de sunetul unor pasi grabiti si hotarati. Din ce in ce mai aproape. Apoi niste maini care-i explorau corpul… o greutate imensa ce-l apasa ritmic pe piept… din ce in ce mai difuza… pana cand a ajuns ca un soi de furnicatura. Placuta. Intensa. Convulsiva. Similara cu euforia temporara survenita dupa multi litri de alcool…

    Atunci…

  37. …piticul zise:
    -Esti cam amar, si scuipa in lateral.

  38. Indignata de scuipatul echilateral al piticului, molecula de alcool isi aprinse o tigara si se gindi la bunica ei, celebra Coana Molecula, rapusa intr-o zi de primavara de o abstinenta crunta in care intrase cu masina dobitocul in inima caruia locuia. „Bunica nu putea suferi piticii care scuipa lateral“, isi zise ea si isi mai aprinse o tigara. Privindu-l mai atent, molecula observa ca, din fatza, piticul seamana foarte bine cu Einstein si, din profil, cu asistenta. „A dracului mai e si relativitatea asta, care…“, isi spuse molecula, dar nu mai apuca sa-si duca gindul pina la capat, fiindca Andrei incepu sa…

  39. tremure din toate incheieturile. Capul ii vajaia, iar o durere ingrozitoare il strafulgera de parca cineva l-ar fi lovit cu parul. Imaginile se invarteau in capul lui. Dusul, spitalul, barul, scara de incendiu, visul ciudat, Ghita.
    Deschse ochii, era multa lumina, iar de jur imprejur lumea era adunata sa se uite la el. Parea aiurea tot, deodata isi puse mana in cap. Il durea ingrozitor, iar cu toate puterile se ridica de jos. se uita in jur. Fixa privirea pe bar, avea nevoie de o tarie dar, se auzi o voce:
    – Coane coane zise sec Ghita…

  40. – Unde ma aflu? Cine esti? Ce vrei de la mine? striga Andrei in disperare, tolanit pe iarba proaspata de primavara.
    – Stai mai omule linistit ca nu-ti fac nici un rau. Aurico, adu-mi si mie o compresa cu apa rece, ca-i dadu sangele din scalpu’ omului, striga batranul socru spre sotia sa.

    – Asa se-ntampla daca te dai la femeia altuia, coane, continua sec Ghita, smulgandu-si un ciob din mana dreapta, din care inca siroia sange.

    Andrei il privi dezorientat si…

  41. … îl întrebă pe bătrân cum a ajuns acolo.

    “Păi băi băteţaş. Ce ai făcut aseară?”
    “???”
    “Hai că-ţi zic io. Ai băut ca un porc la nuntă, te-ai dat la Denisa, consoarta lui Ghiţă. Ăsta te-a luat tare rău, şi te-a trântit în mijlocul strâzii sub privirile Denisei, care nu regreta nicio secundă ce păţeşti, dar şi sub privirile Mariei care te-a adus aici.”
    “Aici unde?”
    “Aici la casa ei. Noi suntem părinţii Mariei.”

  42. Andrei isi duse mana la tampla bandajata si dezorientat incepu sa se uite in camera. O carpeta cu ‘Rapirea din Serai’ si inca una cu o caprioara, miros de usturoi si un ‘cucurigu’ frustrat – ‘De’aia am plecat din satucul asta nenorocit’. Cei doi batrani, Ghita, Denisa si Maria care ii tinea o compresa pe rana sangeranda.
    “De ce nu m-ati dus acasa la ai mei?” (Sau mai bine ma aruncati in vreun sant decat sa ma vada Denisa in starea asta, se gandi Andrei.)
    Incerca sa se ridice, smucindu-si capul de sub mana Mariei. Prezenta si atingerea ei il enerva. Se uita la cei din jurul lui asteptand un raspuns…

  43. Maria ii zambi cald si incerca sa-i atinga fruntea. El se trase inapoi scancind, cu ochii inchisi a durere. „De ce tot incearca sa-mi fie pe plac? Cum as putea sa o fac sa inteleaga o data pentru totdeauna ca nu o vreau langa mine?” Gandurile ii veneau de-a valma si nu reusea sub niciun chip sa le ordoneze. In petecele de intuneric alunecau imagini venite parca din vise pe care nu si le-a amintit nicand. O vedea si pe Maria in rochia ei rosie cu buline – „buline, auzi, buline?” Vedenia se mari si se transforma intr-un instantaneu cu doua fete chicotind pe Magheru. „Denisei i-ar fi stat mult mai bine in rochia asta”, dar tocmai atunci capul incepu sa-i tiuie groaznic si nu mai avu vreme sa-i auda pe ce doi batrani tipand dupa ajutor. Nu mai simtea nimic si aerul ii parea tot mai greu de respirat. Doar pata din piept il ardea din ce in ce mai tare, vie si flamanda. „Poate una din fetele de pe Magheru era chiar Denisa… dar unde

  44. mai pui ca intrase la sex shopul de langa Patria. Oare ii trecuse prin cap un cadou de nunta mai special? Acum, ca se gandea mai bine, parca-parca vazuse un pachet mai lunguiet prin mormanul de cadouri. Nu se poate, isi spuse, nimeni nu ar avea curaj sa faca un asemenea gest intr-un sat atat de traditionalist. Pachetul lunguiet nu putea fi decat

  45. o sticla de lichior ieftin. Si gandul asta starni un sir de imagini care se succedau cu repeziciune si din care nu intelegea mare lucru: strasuri pe cureluse, salon de spital, dus fierbinte, vin ieftin pe datorie la bodega de langa curtea spitalului, Alex, Denisa, Maria, iarba proaspata de primavara… Si apoi negru. Nu mai auzea, nu mai vedea nimic. L-a trezit atingerea acelor buze crapate, posomorate parca de prea multe griji si prea putine surasuri. A deschis ochii si usa tocmai se inchidea cu scartaitul acela pe care l-a recunoscut. Langa pat erau doar cele doua arme de vanatoare.

  46. si un telefon vechi care suna din răsputeri. Andrei ridică receptorul. “Sper că vii la nunta mea, vere.”

  47. – Cu siguranta vere! Sti doar ca n-as putea lipsi de la un asemenea eveniment. Apropo, Alex ce mai face ?!

  48. – huh? Alex? Care Alex?
    Daca l-ar fi vazut de la celalalt capat al telefonului, varul lui Andrei s-ar fi prapadit de ras. Andrei arata de parca un mamut tocmai calcase pe piciorul lui insa el nu putea sa tipe pentru ca orice sunet ascutit ar fi trezit o fiara care dormea langa el: ochi bulbucati, gura cascata dar cu buzele lipite.
    – Ooof, ceva CHIAR nu e-n regula, reusi sa baiguie, mai mult pentru el.

  49. – Auzi vere, tu ai fumat vreodata atat de mult incat sa ai senzatia ca cineva fumeaza in tine?
    – Esti ok sau ai baut prea mult aseara? Hai mai bine sa vorbim de petrecerea burlacilor. O facem sau nu lata?
    – Bai, vreau sa vorbesc neaparat cu Denisa!
    – Tu iar ai luat-o pe ulei?, spuse eneravt varul lui Andrei. A inceput sa vorbeasca alcoolul din tine, frate! De ce ai mai vrea sa vorbesti cu zdruncinata aia?
    – Tu sa nu….

  50. sa nu o jignesti pe Denisa in prezenta…
    -vere dar dupa tot ce ti-a facut prefacuta aia
    -dar eu..
    -tu esti un tampit, alcoolul din sange vorbeste, stii bine ca Denisa e cu Ghita si nu are nici un gand sa scape de el…asa ca renunta in locul tau as incerca sa ma dau la sora-sa ca a mai crescut un pic si nu mai e slaba si urata ca o ratusca….asa ca ia atitudine si numai visa ….
    -dar
    -nici un dar…fa-ti un dus rece si revino la realitate stii ca perecerile la care noi am fost prezenti…..

  51. hartie reciclata

    s-au terminat nu o data pe un pat de spital, “la prietenie” cu o perfuzie cu glucoza. asa ca, lasa telenovelele si hai sa ne imbatam ca porcii ca ma insor. ma insor, fraticule!
    -mda. hai, pa!
    -ceaules, bulan.
    dupa trei ture prin camera,andrei pune mana pe mobil si cautand in lista de numere se intreaba:”ce-ar face hulk hogan acum?”
    -hei Lari,cum esti? tre’ sa merg la tara la o nunta..da,stiu,suna tentant rau, te iau oricum, nu fac fata turmei de mufloni de unu’singur. stii ca te iubesc maxim, nu? cand esti gata?

  52. Trei doamne, si toti trei.

    Andrei conduce asezat calare peste volan, aproape lipit de geam cu gura larg deschisa. “Sa le tentez”, a spus ranjind. Dupa un timp au inteles la ce se referea. In dreptul gurii cascate, pe partea cealalta a parbrizului, o pata negra se marea. Muste, tantari, doua jumatati de libelula si cativa fluturi deocamdata.
    – Daca iti vine vreo pasare o sa o inghiti, ii spuse Lari.
    Andrei inchise gura pentru o clipa si paru sa ramana pe ganduri. Masina o lua incet incet inspre banda cealalta. Zambi deodata si masina isi reveni.
    – Trebuie sa fie proasta ca o gaina sa se izbeasca de parbriz. Iar daca mintea ii e ca de gaina, gustul nu e foarte diferit, concluziona zambind inpre cei doi pasageri.
    Ce nu parea foarte convinsi.
    – O sa va dau si voua o bucatica, spuse si casca iar gura.

    Lari sta pe locul mortului. Tinuse neparat sa ia el acel loc pentru ca spusese ca era imbracat potrivit. Parul prins cu o bentita pe care erau montate doua antene mov iar pe fiecare umar cate o aripa de inger. Initial fusesera mai jos, pe spate, insa le turtea de scaun asa ca le-a ridicat. Ochii incercanati si mirosul unei nopti de baut completau tablou perfect al unui mort. Un mort haios, ce din cand in cand casca. Si ii mai scapa o basina. Aproape facuse o melodie din scartaitul regulat al deschiderii geamului, cu miscarea din maini ce facea geaca de piele sa mormaie si vocalizele ocazionale cu “scuze” si “ultimul, promit!”.

    In spate statea…

  53. …Catalina, intre doua cutii mari de cadouri. Era stanjenita, ar fi vrut sa stea in fata, sa nu se simta si ea o cutie frumos ornata, asezata cu nepasare pe bancheta din spate. Lari si Andrei vorbeau de-ale lor, singura ei contributie la conversatie fiind cate un chicotit sfios cand Lari “mai scapa cate una”. Cazuse pe ganduri, lacrimi ii umezeau uneori ochii… “Nici aici nu sunt importanta… de ce n-am ramas acasa asa cum am vrut de la inceput?…. Si baiatul asta chiar nu se poate abtine?! Mi se face rau de la miros..”

    Auzea franturi de conversatie – bautura roz, spitalul 9, Alex… Basescu reales presedinte (!?) – dar ideea moleculei de alcool ramasa in inima ii trezi atentia, abatand-o de la a-si plange singura de mila.
    O fi posibil asa ceva ? De ce venea dintr-o bautura roz, ieftina? Si ce ar fi facut in inima lui Andrei?
    Care e de fapt scopul unei molecule de bautura? Astea ajung in creier de regula… Poate o fi o molecula de fericire, una care imbata ratiunea si sentimentul deopotriva.

    “Andrei…” se auzi glasul timid al blondei cu ochi negri.

    “Da..?” spuse acesta intrerupt dintr-un hohot de ras.

    “Cum se numea lichiorul ala roz?”…

  54. – Cum vrei tu, iubito…

  55. “Mda, iar am gandit cu voce tare… Trebuie sa-mi fi raspuns molecula din Andrei. Ciudat, m-as fi asteptat ca o molecula de alcool sa fie mai… rafinata.

    Cred ca o iau razna… incep sa am asteptari de la molecule.

    Totusi, cand ajungem, voi verifica daca nu au licoare roz…”

    ***

    Cei trei ajung la Costica, varul lui Andrei, tocmai la timp. (Ce ciudat – in vis verisoara lui Andrei avea nunta…). Emotionat si cu un aer de … mire, acesta ii intampina de la usa. Are un herpes sub buza de jos…

  56. …pe care il tot scarpina. Apoi il lua si il muta pe gat.
    Se uita la cei trei ce il priveau inmarmuriti.
    – Vreti si voi unul? ii intreba ducand mana inspre buzunar. Mai am doua cred.
    Catalina refuza cu o miscare a capului.
    – Nu, mersi, nu imi plac, spuse Andrei incercand sa isi pastreze mina serioasa.
    Se uitara toti la Lari.
    – De ce nu? zise acesta, dandu-si antenutele pe spate.
    Il lua din mana lui Costica si il puse pe…

  57. … pe buza de sus la mijloc. Lari se gandi ca trebuie sa fie spontant ca sa il scoata cat de cat pe Andrei din starea de despresie.
    Insa nu depresia isi facu simtzita prezenta in urmatoarele momente, ci un sentiment mai mult decat familiar pentru Andrei; molecula prinse viata in el si de data asta simtea asta in tot corpul. Crash! Boom! Bang – si vocile celor din jur se auzeau slab, imaginea se intuneca si ramase doar un punct alb in tot centrul lui vizual, simti ca totul este usor si se ridica, apoi totul se defasura cu o viteza incredibila pe langa el …
    Statea in picioare langa fereastra, simtzi mirosul de spital si realiza ca este in acelasi loc in care m-ai fusese si inainte, nu era un vis. Isi revenii repede fiindca socul trecerilor nu-l mai afectau … oare ce faceam aici in fatza ferestrei ?! Ma uitam la …
    – Nu ai nevoie sa te uiti pe fereastra, sunt chiar in spatele tau.

  58. Spuse o voce pitigaiata.
    Andrei se intoarse atunci si observa cum pe peretele alb din spatele sau statea agatat ceea ce parea a fi un imens…

  59. …pitic!

  60. “Şi ce vină am eu că tu bei? Şi ce vină am eu că tu ai halucinaţii? Şi ce vină am eu că… îmi pare rău, dar dacă nu te trezeşti repede vei buşi Olcitul bunicuţei din faţă”.

    Andrei era din nou pe autostradă. Dar tocmai parcă ieşise dintr-un nor gros de fum. Şi era confuz, aiurit. “Lari, dă-mi două palme!”.

  61. “Trage pe dreapta, nebunule ! Vrei sa ne omori? ” tipa Lari speriat.

    Lari executa constiincios rugamintea prietenului sau, aplicandu-i o pereche de palme menita sa-l trezeasca…

    “Treci in spate ! Toata ziua ai fost cu capul in nori…
    Catalina, hai tu la volan, eu n-am permis. Pe Andrei nu-l mai lasam la volan, chit ca e masina lui.”

    “Bine, dar… eu n-am prea condus in ultima vreme… si in plus, sunt prea prudenta uneori, merg incet…. Hai mai bine sa asteptam…”

    Lari ia mana Catalinei in a lui, o priveste in ochi si ii spune rugator…
    “Catalina…”

    “Ok, ok…” spune aceasta razand si rosind usor.

    “Te lasi condus de … astia? ” aude Andrei vocea dinauntrul lui.
    “In propria ta masina, sa te puna sa stai cuminte in spate?… Hmm, n-as mai putea sa ma privesc in oglinda…”

    “Nu.” spune Andrei… “De aici nu ma…”

  62. mai misc!!fetele se uitara una la cealalata ..in priviri putand sa le citesti un amestec de frica si ingrijorare…au hotarat sa il lase deocamdata sa conduca el.
    -M-am saturat sa fiu condus de toti si de toate..treceti amandoua in spate si lasati-ma in pace,daca nu puteti sa coborati aici!

  63. – Pai nu putem sa coboram aici, caci suntem in miscare, spuse Catalina.
    – Iar eu n-am tate, zise Lari, pipaindu-se.
    Andrei se opri o clipa bulversat.
    – Si nici in spate nu ne putem duce, caci cine o sa conduca? continua Catalina.
    – N-am tate! striga Lari, tot pipaindu-se.
    – Deci trebui sa reformulezi un pic rugamintea, Andrei.
    – Am sfarcuri insa, ranji Lari. Vreti sa le vedeti?

  64. Catalina rade in hohote, iar Andrei porneste mai departe zambind.
    Sunt haiosi toti, asa.. imbracati la patru ace si nervosi sau amuzati la culme.
    Andrei e in costum negru, in camasa portocalie descheiata la gat.

    Lari in pantaloni negri, sacou gri si camasa mov incheiata pana sus.

    Catalina… rochie neagra pana la genunchi si pantofi negri cu toc inalt. Parul lung cade in valuri matasoase pe spate, iar chipul ei exprima mister… are tristete in ochi si zambet pe buze.

    Costica, varul lui Andrei, il suna, impacientat de intarziere.

    “Ajungem in 5 minute” il asigura Andrei, desi nici el nu stie daca si acum se afla intr-un vis sau chiar merge la nunta.”Orice ar fi”, gandeste Andrei sigur pe ce spune, “de data asta nu ma mai ating de alcool”.

    ***

    Cand au ajuns, petrecerea era in toi. I’au intampinat pe cei trei cu muzica si zambete. Era o imagine insolita .. o fata frumoasa incadrata de doi baieti pe care ii tinea de brat.

    “Bine ati venit” spuse…

  65. .. spuse un nene ciudat, cam ponosit dar care, probabil, se credea imbracat la patru ace. “Bine ati venit la nunta… mirilor”, caci, hac! (sughita din cand in cand) nici eu nu stiu cine se mai insoara azi!?!”.
    Cei trei nu-si putura ascunde mirarea.. mai ales ca nu le venea sa creada ce auzisera. Barbatul din fata lor sughita din ce in ce mai vartos. Si parea sa nu isi dea seama ca nunta la care ii poftea pe cei trei tineri era chiar …

  66. nunta fiicei lui..insa avand in vedere gradul alcoolemiei din sange(care era ridicat) si stadiul de nepasare in care ajunsese…socrul mic a uitat si unde se afla si cine este..
    cei trei aruncand o ultima privire spre personajul ciudat s-au indepartat..indreptandu-se spre miri..dar Catalina s-a oprit deodata
    -Stati!cadoul!!??unde e??
    -L-a aruncat nebunul asta pe geam..eu am zis sa-l las..mai bine asa decat sa ne arunce pe noi..

  67. Deodata, muzica incepe sa cante in semn de intampinare a noilor nuntasi. Apare Maria… zambind si indreptandu-se direct spre Andrei. Are in mana o cutie frumos ambalata, dar putin prafuita…

    “Am vazut asta cazand din masina voastra…” spune ea razand cu pofta. “Mirii trebuie sa plece in cautare de cadouri? Sau care era ideea voastra?”

    Catalina ii ia cadoul din mana, zambind cu o falsa amabilitate. Niciodata nu ii placuse Maria, mai ales de cand interesul ei pentru Andrei era atat de evident. “Nu se potrivesc deloc” gandea ea uneori, fara a-si manifesta sentimentele. Desi inainte o admira pe Maria pentru exuberanta ei, acum nimic nu ii mai placea : coafura i se parea vesnic nearanjata, machiajul fie prea strident, fie prea sters, iar comportamentul ei natural i se parea acum usuratic.

    Cu un curaj pe care nimeni nu l-ar fi banuit la Catalina, aceasta il ia de brat pe Andrei si porneste inainte, lasand-o pe Maria tintuita locului, cu un aer uimit.

    “De cand sunt ei impreuna?” intreaba Maria pe Lari.
    “Eu stiam ca…”

  68. …nu sunt”. Şi nu erau. Cătălina nu îl plăcea pe Andrei în mod deosebit. Dimpotrivă, credea că este un om cu mai multe feţe care în mod voit se închide în sine atunci când dă peste o greutate.

    Dar Cătălina nu o suporta pe Maria. Şi făcuse acest lucru pentru a stârni puţină gelozie. Atâta tot.

  69. Cei trei se aflau acum la evenimentul mult asteptat de toata lumea,mai putin de ei…fiecare era pierdut in propriile ganduri,in propria lume pe care fiecare si-o crease special pentru momente ca acestea cand lumea reala nu ii satisfacea..
    Catalina nu se putea gandi decat la cum ar arata si ea in rochie de mireasa si daca va ajunge si ea vreodata sa o poarte,Lari si Andrei stateau si priveau oamneii ca pe un tablou fascinant…
    intre timp domnul ciudat care i-a intampinat, a venit langa ei.Acesta avea in mana un pahar cu o bautura roz pe care i-o inmana Catalinei..aceasta…

  70. …si-o puse pe cap si se invarti odata, apoi se opri uitandu-se la pahar. Zambi trist, dadu foc in minte rochiei de mireasa si puse paharul pe masa.

    Iesi, facu cativa pasi pana la strada. Se uita pentru cateva momente la luminile masinilor, apoi facu un semn.

    O masina se opri si se urca inauntru fara sa zica nimic.

    Plecara.

  71. “N-a baut…” isi spune Andrei.

    “Normal ca n-a baut, ea mai are si altceva in minte decat sa cucereasca iubiri imposibile…”, spune molecula de alcool din inima lui.
    “Tu cand m-ai baut, te gandeai doar la Denisa. Spune si tu… ce barbat bea in ziua de azi lichior roz ? Si inca doua pahare…
    Uite, eu eram in cel de-al doilea pahar, la Denisa trebuia sa ajung eu. Ei trebuia sa ii daruiesc fericire… alaturi de tine, desigur.
    Acum… ar trebui sa te fac fericit, desi esti singur? Hehe.. asta nu pot sa o fac.
    Fericirea se consuma in doi, Andrei… iar supradozele se pedepsesc ; nu vezi prin cate ai trecut de cand ai baut doua pahare, in fata Mariei ? Parasit si nefericit, ai fi putut sa privesti in fata si sa vezi o fata frumoasa, care abia asteapta sa savureze licoarea cu tine…”

    Andrei parca amorti. Ah, daca ar avea roata timpului, sa isi indrepte greseala….

    “Bine, si acum ce fac ? ” intreba descumpanit…

  72. Se ridica incet de la masa…Ajunse in strada…cateva picaturi de apa ii se prelinsera pe obrajii fierbinti…Un taxi opreste in fatza.
    – Un taxi domnu’?
    Urca in masina.Se intinse usor pe bancheta.Picioarele ii amortisera…de parca nici o picatura de sange nu mai reusea sa le strabata.
    -Si…incotro domnu’?

  73. – …la Dracu’.

  74. Taximetristul se incrunta, parand sa nu inteleaga…

    -Aa, “La Dracu’n Praznic”, localul ala deschis recent? intreaba acesta nesigur pe el… Asta vine prin spatele Primariei, nu’i asa?…

    Andrei tace.

    -Am auzit ca au o friptura tare buna acolo, incerca taximetristul sa lege o conversatie. Si chelneritzele alea imbracate in dracoaice… hehe… rade acesta complice.

    -Da, da… dracoaice… zice Andrei automat, fara sa se gandeasca la ce spune.

    In scurt timp, taxiul opreste in fata unui local cu reclame luminoase rosii, stridente. Geamurile sunt acoperite de grilaje negre, in forma de panza de paianjen, iar perdelele negre par sa ascunda o lumina ciudata. Usa este deschisa…

  75. hartie reciclata

    Intra si imediat isi da seama ca toata clientela vorbeste immigringlish si se distreaza pe cinste:
    -iu are new boy to dis local, iu like some hot plaite of tradishonal “tocanitza” wiz some “tzuica”?
    -meibi just “tzuica”, my intestines are not growling at this time.
    Apoi se uita mai bine in jur si il/o vazu la bar.Perfect!Era the shemale.
    -helau, ai am andrei,pleased of nolege.
    -ai am Ladyboy,but really ai am Costica in dizgaize.go on the belly with this.ai have sicrit for iu.
    -serios?ce?
    -molecula ta de alcool e un nanocip ucrainean.scopul “moleculei” este…….

  76. …”sa provoace o reactie hiper-atomica asupra ta si sa te balonezi pana explodezi.
    Hahaha! Nici eu nu cred ce spun! Ne vedem mai incolo Andrei. Stai aici, nu e nevoie sa ma conduci pana la usa. Tu sa bei, eu sa traiesc”.

  77. Lumina isi sageta ochii asemeni unor ace … si totusi reusi sa-i deschida … Suspine…Asternuturi albe , peretii albi , si … la capatul patului…
    – Puiu mamii , de ce ? De ce tu ?

  78. – De ce eu? de ce eu?…Ce atata “de ce eu”! Ajunge cu asta! Asa am avut chef! Si as repeta-o la nesfarsit… Se intelege? Si sa fie foarte clar: nu sunt puiul NIMANUI!
    Apoi se dadu jos din pat caci nu mai suporta albul dimprejur.
    “Vreau mai bine sa vad roz decat atata amar de alb!” isi spuse trantind cu putere usa…

  79. si coborand in graba scarile la capatul carora o figura familiara ii zambea stangaci. Era Maria …gravida, imbracata intr-o rochie ….roz.
    – Andrei, ce bine ca esti constient. Doar ce am primit o invitatie de la Alex si Ghita la nunta lor.

  80. Si acum isi dadea seama, molecula de alcool era doar un portal subconstient care ducea direct in iad. De la nenorocitul de lichior roz capatase un pasaport gratuit catre o lume in care era nefericit si blestemat. Fiecare calatorie in lumea fantastica ii arata cat de rau poate sa ajunga viata lui si cum se simte un om in propriul iad.
    Si dandu-si seama de asta se intoarse spre Maria si cu vocea plina de calm ii spuse :
    – Te-ai cam ingrasat, dar nu ma supar ca vorba aia atragatoare nu ai fost niciodata
    (Asteptand reactia Mariei se gandi ca un comportament anormal intr-o lume anormala este cel mai sigur drum inapoi in realitate)

  81. Asa ca pana veni reactia sari si o musca de gat. Jetul de sange il izbi in fata, clipi ca sa isi clateasca vederea si continua sa traga cu dintii de carotida.

    Cu un marait trase mai tare si ramase cu bucati din gatul Mariei in gura. Scuipa ramasitele si se uita la ea in timp ce cadea privindu-l fara sa inteleaga.

    Urla si isi lua avant lovindu-i de cateva ori trupul cu picioarele, incercand sa nimiceasca si viata din el. Aluneca la un moment dat pe sange si se opri.

    Rochia se potrivea cu sangele. O observatie buna, gandi. Ganduri anormale, impreuna cu actiuni anormale.

    Dadu cu mana peste fata, curand-o de sange si saliva. Realitatea o fi la stanga sau la dreapta? Nu reusea sa se decida in ce parte trebuie sa continue.

    Se uita din nou la Maria. Era mai mult sange in partea stanga. Stanga atunci.

    Pleca.

  82. Şi nu a făcut nici măcar un pas. Maria îi apăru din nou în faţă. Dar mai frumoasă ca niciodată. Nu era gravidă, rochia îi stătea perfect iar musca nu era nicăieri.

    Şi-a dat două palme şi a înţeles că a fost doar o iluzie, un alt joc al moleculei de alcool. Se uită în spatele său şi văzuse doar clădirea spitalului. Nu de acolo coborâse. Sau…

    “Andrei, ce bine că te văd! Ultima dată când ne-am văzut erai într-o baltă de sânge după nuntă. Dar ştiu şi eu cum e cu bărbaţii. Mai un păhărel, încă unul, până când îşi fac de cap. Se pare că te-ai făcut bine. Rana nu prea o mai văd.”
    “?”
    “Şi ce ai făcut 2 zile în spital? Nu te-ai plictisit?”

  83. (Şi-a dat două palme şi a înţeles că a fost doar o iluzie scena anterioara, un alt joc al moleculei de alcool. Se uită în spatele său şi văzuse doar clădirea spitalului. Nu de acolo coborâse. Sau…)

  84. O privi in tacere.

    Apoi urla exasperat si ii intorse spatele. Asemenea unui mim, deschise o fereastra in aer si se arunca prin ea.

    In timp ce cadea…

  85. …fereastra lui imaginara s-a naruit odata ce s-a izbit de podeaua rece. Maria se uita la el foarte speriata si se vedea pe chipul ei disperarea. Andrei innebunise. El se ridica si se uita prin camera fara ferestre. Ar fi vrut sa-si ia viata. Viata care si-asa a fost prea cruda cu el pana acum.

  86. Prea cruda, gandi.
    Baga o mana in buzunarul pantalonilor si scoase o canistra mare. O scutura si zambi cand auzi benzina clipocind inauntru. O deschise si incepu sa ude totul in jurul sau.
    -Andrei, ce faci? il intreba Maria.
    -O prajesc! spuse ranjind.
    Arunca canistra golita, apoi scoase alta.
    -Ce prajesti?
    -Viata! E prea cruda! Vreau sa ii simt gustul! Vreau sa o molfai cu placere! urla, continuand sa ude.
    Deodata se opri si se uita imprejur.
    -Hm, zise.
    Puse canistra negolita complet pe pamant si se aseza pe ea, o expresie de exasperare si oboseala intinsa pe fata, umerii cazuti. Privea in pamant.
    -Andrei?
    -Da?
    -Ce s-a intamplat?
    Ofta, clipocind in benzina cu talpile.
    -Trebuie sa ud prea mult. Si daca ploua trebuie sa o iau de la capat. Cam plictisitor.
    Se uitara un timp unul la altul.

  87. Si isi dadu seama subit, nu traieste un iad, dar nici nu se afla in realitate. E ca si cum ar trai versurile unei melodii triste…Isi doreste sa iasa din vortexul nebunesc in care se afla, nu reuseste, fata asta care il iubeste (?) il urmareste peste tot si el nu-si doreste decat sa simta ceva real.

  88. Mormai ca pentru sine:
    – Daca nu traiasec nu pot sa mor.
    Cu un gest hotarat …

  89. …se apuca sa impacheteze lucrurile din jurul sau. Lua mai intai un pahar si il arunca intr-o plasa. Tot acolo ingramadi si toate amintirile pe care le avea. Se uita de jur imprejur si se hotari sa isi ia macar un aparat de ras. Si chiar pe Maria. Cu tot bagajul facut se pregati sa plece. Gandea ca are tot ce i-ar trebui pentru o viata noua.
    Isi chema molecula – doar era pasaportul lui – si ii spuse cu voce tare:
    – Acum o sa ma duci unde vreau eu!…

  90. …se indreptà spre masa sa ia cheile de la masina,dar soneria aia nenorocita incepù sa-si faca iar de cap(“of trebuia sa o scot cand am avut ocazia!”)…ezità cateva secunde in fata usii,puse mana pe maners si deschise…

  91. …si vazu o foaie de hartie. Agatata de hartie era o mana si cobora privirea pana ajunse la cel ce detinea mana. Ramase privind la el.
    Trecura cateva momente.
    -Domnule, interesul dumneavoastra ar trebuie sa fie concentrat pe hartie si nu pe mine, spuse piticul.
    Andrei nu clipi.
    -Domnule?
    Scutura nitel foaia incercand sa il faca atent.
    Andrei ramase in aceeasi pozitie, privindu-l.
    Piticul facu, sovaielnic, cativa pasi de step.
    Nici o schimbare.
    Piticul trecu la cantat opera.
    Din gura lui Andrei incepu sa curga saliva, ramanand in continuare nemiscat.
    Piticul, usor panicat, se opri.
    Usa se deschise mai mult si aparu Maria. Lua hartia din mana piticului apoi ofta adanc uitandu-se la Andrei.
    -Ma ajuti? intreba.
    -Cu ce? raspunse piticul.
    -Sa il bag in casa. Piticii il hipnotizeaza.
    Il impinsera pe spate asemenea unei scanduri si il trasera in interiorul casei. Obosira repede asa ca il lasara aproape de intrare.
    Maria multumi piticului, ii dadu o bombonica cu mentosan si il impinse pe usa afara.
    Apoi se aseza si incepu sa citeasca hartia:

  92. -Dobanda neplatita? De cand ai tu credit la banca? exclama mototolind adresa.

  93. – Eh, cum de cand? De cand au bagat astia creditul pentru orice! Stii tu, ala cu piticii! Si mi-au tras teapa coate-goale astia. Auzi, cat de prost sa fii sa crezi ca poti face credit pentru orice. Acum am ajuns cu dobanda neplatita si cu pitici care ma agaseaza. Ce cauta ei aici oricum? Baga-i in gradina.

  94. Asa ca Maria stranse papusile celor sapte pitici si iesi in gradina. Lua lopata, trase o groapa rapida, ii arunca inauntru. Unul statea cam pe afara asa ca il ridica si il arunca peste gard iar pe ceilalti ii acoperi cu pamant.

    Piticul aruncat atinse trotuarul de doua ori, apoi se lovi cu un sunet ascutit de fundul unei masini ricosand inspre intalnirea cu asfaltul strazii, unde zdrangani cale de o clipa si apoi fu calcat de un camion.

    In momentul in care roata camionului se pregatea sa invinga rezistenta elastica a materialului piticului, acesta se transforma in patru fluturi. Albastri si cu doua picatele negrele pe fiecare aripa. Trei dintre ei, caci al patrulea avea doar una, pentru ambele aripi.

    Poate de la asta ii si tras sfarsitul atat de rapid, fiind mai usor fara picatelele in plus si astfel zburand ceva mai sus decat ceilalti. Suficient de sus incat sticla aruncata la nervi de catre doamna Caldarusanu, enervata de abuzurile zilnice ale sotului sau alcoolic si cu o obsesie deranjanta legata de timbrele cu pinguini, zburand in aceea clipa pe geamul bucatariei de la etajul 1, sa il loveasca, sa si-l alipeasca datorita scurgerilor lipicioase ce o adorniseau si apoi sa il faca zob, impreuna cu ea, de caldaram.

    Soarta celorlati trei fluturi nu a fost cu mult mai roza, insa macar s-a intamplat un pic mai tarziu iar unul dintre ei chiar a reusit sa puncteze si in tabara cealalta – inghitit pe neasteptate de un caine ce alerga cu gura larg deschisa, cainele s-a speriat de ce a simtit in gat suficient de mult incat sa sara intr-o parte stranutand, daramand un biciclist ce la randul sau s-a rostogolit pe strada, apucand sa zica “Futui mo…” si apoi sa inlemneasca vazand cat de aproape si ce vertiginos se apropia autobuzul. Soferul, panicat, a tras de volan stanga si s-a lansat pentru un scurt timp in aer, folosind o masina parcata usor stramb drept rampa. Au murit 14 dintre cei din autobuz iar patru dintre supravietuitori au pierdut aproximativ 25% din dantura lovindu-se de barile din autobuz, fara nici o alta rana. Un singur supravietuitor a scapat neatins, un baiat de 12 ani ce se legase, amuzat, singur de scaun.

    Maria nu avea de unde sa stie insa ce se va intampla, asa ca batatori pamantul micului cimitir bine, se scutura de noroi si intra in casa.
    -Si bani de unde facem rost? il intreba pe Andrei.

  95. – Nu stiu! Cere-i lui Alex, zise Maria.

  96. – Femeie nu vezi ca o iei razna? Tu iti pui intrebari, tu iti raspunzi. Poate gasesti raspuns si la intrebarea asta: de ce dracu nu scap de tine?
    Maria hohoti isteric…

  97. …in timp ce-si rasucea o suvita de par intre aratatorul si mediusul mainii stangi.
    -Daca prin a o lua razna se intelege ca TU nu pricepi ce spun, suntem de acord in privinta asta. Da, am luat-o razna.

  98. Am luat-o razna fiindca de fiecare data cand vorbesc cu tine nu ma intelegi, am luat-o razna fiindca nu vrei sa ma asculti, am luat-o razna fiindca jignindu-ma ai senzatia ca esti mai puternic. Cand de fapt nu esti, nu esti cu nimic mai bun ca mine. Singura mea greseala a fost ca te-am iubit si ca te iubesc si ca orice mi-ai face eu te iert in continuare. Mi-as dori sa am puterea sa trec mai departe Andrei, sa uit si ultima farama de sentiment fata de tine, sa iti intorc spatele si sa nu ma uit niciodata inapoi. Dar nu pot, fiindca eu sper in continuare ca intr-o zi totul se va schimba, tu te vei schimba si vei realiza ca esti fericit cand iti sunt in preajma si ca nu vrei sa ma pierzi. Vei realiza ca molecula de alcool nu te domina pe tine ci tu pe ea si atunci eu voi fi in sfarsit fericita.

  99. doua decunde de gandire……o overdoza de curaj si nebunie si andrei decise sa puna capat acestei agonii….” Maria….eu nu te inteleg….unde-i demnitatea ta?!….de ce te injosesti mereu in fata mea….de ce reusesti sa fii puternica cu toti numai cu mine nu?!….cand o sa realizezi ca tu nu o sa apari niciodata in fata mea asa cum iti doresti…..vei fii mereu invizibila….o umbra fidela….asa cum eu sunt pt Diana…..”

  100. cum am fost de fapt, pentru ca acum stiu – am ceva al meu fara nici o legatura cu ea. Nu, nu la tine ma refer, ci la nenorocita asta de molecula. Stai… asta e! Daca Diana si molecula …hmmm…am gasit antidotul…

  101. Asa cum pentru Denisa am fost invizibil, la fel sunt acum pentru Diana, care mi-a luat mintile cu toate ca ne stim de doar o saptamana…Iar daca planul moleculei n-a functionat in cazul Denisei… poate daca o conving pe Diana sa vina in nenorocitul ala de bar si sa bea din lichiorul roz voi fi salvat. Numai ca…

  102. …Diana a plecat in State, fericita nevoie mare ca a castigat loteria vizelor. ar trebui sa iau lichiorul roz si sa incerc sa dau de ea pe acolo. cat de greu sa fie? doar ca astia nu te mai lasa cu lichide in avion. adica ar trebui sa cumpar o sticla intreaga de lichior roz. scump, nene, scump. si ultimii bani pe care ii aveam i-am dat pe nenorocita aia de rata la creditul pentru orice. of, era mai simplu cand vroiam sa o cuceresc pe Denisa. macar suntem in aceeasi tara, pe acelasi continent. ce pacat ca Denisa…

  103. hm… master of puppets… [n-am avut rabdare sa citesc comentariile, decat vreo 6-7, asta e, insa nu mi s-a parut ca e povestea moleculei de alcool din andrei… fiecare da o nota a ceea ce-l doare mai tare in povestea asta]

  104. Si baitzasul s-o dus la aia din capul mesei… s-o facut manga… si o inceput sa se ia de domnisoare… mai mult sau mai putin imbracate… la un moment dat… din cauza nivelului de alcool din el… Andrei se baga in seama cu o duduie… care era dupa el cea mai tare de la bal… super tipa 90 60 90 picoare fumoase corp perfect…

    Se apropie de ea si zice… pot sa va ofer ceva de baut… la care din spatele lui apare o duamna care si ea la randul era 90 60 90, dar numa fatza si il striga indignata… Andrei u in loc sa lucrezi la mate umbli lerla prin orash! Nesimtitule treci aks… nu te mai joci pe calculator 3 zile!

  105. Femeia se apropie, se apropie si PAC! o palma. totul devine negru. Ce-a fost asta? Era mama? Aia era mama?

    Molecula statea pur si simplu si se uita in gol, ca intr-un colaps mental: “La naiba, m-am ramolit de tot. nici nu mai am inspiratie..” Se cauta prin buzunare si gasi, intre doi electroni, bricheta. Isi aprinse o tigara, ultima din pachet, si inchise ochiii.

    Andrei simti iarasi cum ii batea inima prea tare, asa de tare incat simtea ca ii va sari din piept. “Ce-i cu mine?” Deschise ochii si vazu ca prin ceata, barul, sticlele, si vocile din jur ii lovira deodata timpanele. In mana tinea din nou paharul plin cu lichiorul roz. “Ce culoare gretoasa. cine m-a pus sa comand porcaria asta?” se gandi el. Si apoi se hotara. Va termina o data pentru totdeauna cu jocul asta stupid, va scapa de lucrul sau chestia il obliga sa traiasca din nou si din nou aceleasi lucruri, care ii inundau obsesiv creierul. Nu mai era sigur de nimic, nici de cine era, nici de ce se intamplase cu denisa, cu maria, cu ghita, cu toate fetzele care ii ramasesera in memorie.

    Apuca cu doua degete paharul si inchise ochii, ca si cum spargerea lui i-ar fi hotarat destinul. In aceeasi clipa…

  106. Si-ar fi dorit atat de mult sa sparga blesteamatul ala de pahar si sa isi recapete viata…dar cu cat dorinta ii era mai infocata cu atat isi dadea seama ca in nenorocita aia de licoare se cufundase viata lui..se gadea:”oare daca sparg paharul voi muri?!”era din ce in ce mai tulburat si parca se cunfunda si el de tot in lichiroul roz..

  107. “NU, cum naiba sa mor daca sparg paharul? Deja nenorocita asta de bautura a intrat in stomacul meu candva. M-a cam napadit. Si e clar ca nu mai am nevoie de o alta doza de prostie cronica de culoare roz. Mai bine plec de aici si imi vad de viata mea, ma fac bautor constant de ceai si in ciuda moleculei de alcool, ma apuc si de fumat. Duca-se dracului si diana si ghita si nuntasii. Maria? Ma plictisea candva, dar realizez ca de fapt mi-era teama de ceea ce simteam eu pentru ea. Am dat-o in boala betivului pe la 3 dimineata: introspectia.” Cu aceste ganduri relativ optimiste, Adrei se hotari sa iasa din cercul vicios descris practic de patima proprie si personala si…

  108. … a realizat ca e un cretin. A uitat pana si numele celei pe care o iubise candva: Denisa. I-a spus Diana. Un rictus amar ii atarna in coltul buzelor realizand ca o biata molecula de alcool i-a bulversat mintea. Asa ca…

  109. S a hotarat sa lase in urma viata bolnavicioasa de pana acum si sa scape din patima viciilor care incepeau sa puna din ce in ce mai mult stapanire pe el. Zile intregi a stat si s a gandit la schimbare..a incercat din rasputeri sa puna cap la cap prioritatiile, sensul lui in viata. Cum nehotararea, nesiguranta si depresia care pana acum i au dominat viata se hotara..

  110. …sa schimbe molecula de alcool pe o molecula de cocaina, mai ales ca cea care il dezvirginase era coca a lui tusa’ maritza a lui chioru de vale, care molecula de cocaina se va intalni pe o banca a unui organ, cu molecula de alcool si vor discuta : demult esti prietena lu’ asta? de cand s-a nascut ….da? cum asa? pai la nastere nu aveau spirt si l-au dezinfectat cu alcool…..dar tu cu ce ocazie prin el ? pai era racit si i-a zis cineva sa incerce cocaina ce o sa -i ia raceala cu mana desi cred ca o sa o i-a in mana pana la urma fiindca………

  111. si uite asa s-a nascut “tanar si nelinistit”:) , prea tare ideea…prea marfa iese….daca ii punem si un generic cu maria “suflata” de un foen si cu andrei cu un trandafir in gura…tanar si nelinistit va fi TOTAL depasit:))

  112. A realizat ca total depasite sunt ideile unora de a-l arunca intr-un amalgam de cretinatati, chiar daca ele sunt gandite, asa-zis, beletristic. A revenit la ideea de optimism care, desi in vremuri extrem de grele, a intors fata lumii catre el. A hotarat ca un adult, fie el stapanit de un viciu formal, poate fi in stare sa depaseasca euforia bahica ce l-a cuprins dintr-o doza prea mare de elatie. A spune ca a fost doborat de propriile sale idei ar fi un superb eufemism. A lasat de o parte absurdul, frica de el insusi, gandurile negre ale celor care-l doreau invins si a reactionat:
    -Andrei, esti prost. Atat de prost incat ai impresia ca te conduce un amalgam. Un amalgam de idei personalizate, nicidecum coerente sau binevoitoare.
    S-a uitat peste umar si a vazut o mana delicata care il mangaia.
    -Ai venit?
    -Sunt alaturi de tine, spuse Maria zambind suav.
    Fata lui s-a luminat si a inceput sa spere ca lumea nu-l va mai folosi ca instrument de sters pentru propriile dejectii cvasi-intelectuale. A inceput sa creada ca va gasi si oameni care il vor sustine in simbioza dionisiana cu molecula proprie si nu-l vor arunca din nou in abisul curentilor de aer prezenti la inaltime neurologica. Asa ca, ii zambi la randul sau Mariei si…

  113. independent de vointa ta….ceea ce se intampla in povestea asta voi copia….si voi face un film…pe care ti-l voi trimite;)). asta daca nu ma accepti si pe mine sa joc in filmul asta pe care mai mult ca sigur tu il vei face:). cred ca ar fi prima poveste “din popor” cu adevarat “din popor”:P:P

  114. …se gandi: “oare pot sa ma las iubit? Oare pot sa las in urma tot ceea ce am vrut pentru mine si sa traiesc linistit?”
    Nu, era prea mult pentru mine…isi dorea prea mult licoarea care il linistea si care-i alimenta visele, de acum nu mai era doar o molecula, se facusera sute, mii, trebuia sa le hraneasca
    -Nu pot…
    -Ce nu poti? spuse Maria, tragandu-l inapoi spre realitate, stii ca sunt langa tine, asa am fost intotdeauna.
    O iubea, dar ceva din el ii spunea sa plece, sa fuga departe de ceea ce se putea transforma in banalitate.
    Deodata, ii trecu prin minte cel mai nebunesc gand…

  115. Sa plece dupa Diana in America ! Pai da …cu talentul lui ar putea fi actor la Hollywood , ca doar a trecut printre atatea in viata asta : Maria , Denisa , piticii , molecula , ce mai … scoala vietii. Dar ce fac cu dobanda neplatita ? Se gandeste el. Oare Maria o sa vrea sa plateacsa atatea mii de euro ? Oare are bani ? Are cum sa ii produca ? Si atunci sa gandi sa ii propuna ceva Mariei :

  116. baiatu era tacut…andrei il intreba:spune prietene de ce stai singur aici?ai ceva p suflet?poti sa-mi spui nu e nicio problema 😀 -in primu rand schhhhhh in al doilea rand iti zik dak vii ku mn in camara asta,io iti arat P+8a mea giganta, iti relatez o scurta istorioara a ei, iar apoi tu fugi dupa mine prin oras cu toti nuntasii sa ma prinzi.k asa am vz io intr-o reclama shi mi s-a parut cool.k?

  117. Cand, andrei auzi astea pleca de acolo si uitanduse la o tanara domnisoara care tocmai intra,dulce si suava ca o bivolita filtreaza cu ea si cu usurinta ii cedeaza. Fuge cu ea in fan se dezbraca amandoi se saruta romantic el incepe sa o suga de sfarc cand simte ceva lichid si intreaba:
    -Ce a fost aia, lapte?
    -Nu, un cos.
    Andrei scarbit zice sa treaca peste asta si coborand mana spre biligongutza simte…

  118. cum mii de de furninici i se urca pe degete, pe mana, pe brat…
    deodata, speriat se trezeste, cazand de pe scaunul din lemn putred. isi ducea mana prin par, cand vazu in fata lui o fetita de 4 ani care ii varsa bomboane mici, lipicioase, de toate culorile pe camasa mai devreme curata. intr-adevar era la nunta varului sau care intre timp devenise un advarat fiasco. aburul de alcool amestecat cu fumul de tigari iefitine, apa de toaleta “FARMEC”…ii intepau narile. de nicaieri, apar Lavi si Catalina, razand si filtrand pueril. copiliota o zbughise.
    – ce faci mah pe jos? spuse Catalina ironic..
    – nimic…nu stiu..am avut un vis, de fapt mai multe vise…adik…cacat!!
    – “cool!” spuse ranjind Lavi, ranjet ce se transforma intr-o gluma f amuzanta pentru el si pentru Catalina…
    – auzi, frate da tu nu ai simtit cand pustoaica aia mica iti ardea fata cu bricheta???? si iarasi au incaput sa rada..
    imi venea sa-i injur de mama pe amandoi, dar mi-am dat seama ca……

  119. i se urcau*/ flirtand* / copilita*

  120. nu avea rost sa ma cert cu ei pe tema asta….mai bine ii intrebam ce mi se intamplase in tot timpul in care fusesem “ametit” de toata atmosfera aceea combinata cu niste pahare de tarie :))..speram sa nu fi fost umilit in ultimul hal de fetita aia ciudata pentru ca mi-as fi iesit din pepeni…i-am intrebat….:

  121. Am vrut si eu sa contribui la compunerea povestii dar dupa ce am citit comentariile mi-am dat seama ca nu are rost. Cum era de asteptat “Povestea moleculei de alcool din Andrei” a ajuns o telenovela. Fara suparare dar suntem un popor telenovelistic. Mie imi pare sincer rau de “molecula de alcool” care cred ca se simte foarte singura si nebagata in seama. Hei povestea ar fi trebuit sa fie despre molecula de alcool, despre nesiguranta ei. Saracuta e foarte speriata pentru ca targetul ei incepe sa se restranga. Ii este frica de concurenta numarul unu “iarba verde” care ii fura din ce in ce mai multi clienti. Molecula care pana nu demult era cea mai iubita si mai curtata se transforma treptat intr-o baba care nu reuseste sa mai cucereasca decat tarani si badarani. Acum nu mai e COOL daca esti vazut cu mine pe strada, in locuri publice, nu mai esti invidiat ca ai alaturi de tine o asa frumusete(gandea molecula).
    in curand pana si Andrei o va schimba pe un gram de ceva verde.
    Asta e adevarata tragedie din aceasta poveste si nu faptul ca Andrei nu stie pe cine iubeste.
    nu mai fiti egoisti si ganditi-va si la depresiva molecula care se simte abandonata:P
    In incheiere as vrea sa ii felicit pe cei de la Deko sunteti super tari. Pe la Alba Iulia cand ajungeti?

  122. coae esti nebun?ce mama naibii am facut pana akuma?…mi s’a raspuns vag:”Nu vrei sa stii”… intreb in continure:”Cat d rau am fost pulbere?” Iarasi aud un raspuns destul de vag”pula te’ai facut”…
    Stiam oarekum k bausem mult…deja capul meu avea numai pasari ce ii cantau aleluia..simteam cum voiam sa imi vars tot stomacul..zici k era patinoar…si pe langa asta toti radeau de mine…
    Cu ultimele puteri strig…buey nu fiti ratati…sa’mi zika si mie unu ce s’a intamplat cu mine..in ulimul mileniu..asa simteam k a trecut un mileniu la cat bausem…si aud o voce feminina…destul de frumoasa pentru restul brutelor zikand….

  123. Chikaraka chikicea!
    Chikaraka chikicea!
    Tropa tropa zum za cea!
    Vruum vruum vruuuum bum!

    …si apoi strigara cu totii

    BUM BUM BUM BUM!

    Tacere. Vocea feminina sopti in linistea brusc aparuta, apropiindu-si buzele de urechile lui

    Chikaraka chikicea!
    Chi ka ra ka
    Chi ki
    cea.

    O clipa de tacere si din nou urlata cu totii

    SI APOI ASISJDEREA!

    Se departara, cantand in continuare.

    Pentru un timp Andrei urmari ecoul, plimbandu-se prin camere si printre oaspeti, departandu-se.

    Halal molecula, zise piticul.

    Ce? Andrei privi in stanga. Un pitic statea pe un sezlong, privindu-l peste umbreluta unui cockteil. Deasupra lui, parte din scaun, o alta umbreluta, mai mare si galbena, protejandu-l de neoane.

    Iesirea asta teatrala, cu sunetul disparand incet. Un rahat.

    Ce? Andrei privi in dreapta.

    Piticul era si acolo, privindu-l. Isi ridica ochelarii pe frunte si ofta.

    Poti sa te opresti cu intrebarile astea? Imi disrupi sirul gandurilor.

    Si inainte de a deveni prea destept, lucru discutabil de altfel, trebuie sa stii ca destul de multi dintre clientii mei au incercat sa scape de mine scuturandu-si capul. O prostie bineinteles, sunt magic, apar unde te uiti. Si ma ametea pe mine, da-apoi pe ei?

    De obicei vomezi unde te uiti, stiai asta? Unde naiba esti? Deschide ochii!

    Andrei se impletici in patru labe, departandu-se de voce.

    Ai o molecula-n tine, zevzecule! mormai piticul desfacand un mic tablou de comanda de pe unul din manerele sezlongului. Nu e de joaca! Apasa un buton si rotite mici aparura in talpici.

    Am si manetuta! Uite…aici! Ha! Impinse de maneta si scaunul incepu sa se miste teribil de incet, zumzaind tot si scartaind rar din rotite.

    Piticul sorbi din paiul cockteilului. Pana la usa te ajung, zise.

    Andrei se opri.

    Au vomat pe tine? spuse fara sa se intoarca.

    Trei doar in ultimul an, ofta piticul oprind sezlongul.

    Bun, zise Andrei si porni mai departe.

  124. Pieptul ii ardea. Intredeschise ochii. Lumini puternice ii chinuiau retina, mai multe umbre agitate isi plimbau bratele deasupra lui, un miros puternic, intepator, de alcool etilic il sufoca. Doar o umbra statea linistita, fixata pe tavan. Era mare, si continua sa creasca, dezvelind din cand in cand cativa dinti galbeni, strambi, gauriti, asezati intr-un ranjet prevestitor. Andrei incerca sa isi ridice capul, se uita spre pieptul lui. O taietura lunga, adanca, pana la buric, ii dezvelea organele. Si dintre toate, numai inima parea vie. Pulsa parca in disperare, tragand de tot in jurul ei, incercand sa se salveze.
    Privind mai atent, a observat ca nu inima lui era cea disperata. Micuta, plapanda, strigand cat putea de tare spre lumea din exterior, molecula de alcool il privea si ea la randul ei, pe Andrei. Era prea mica sa o auda cineva, nici macar Andrei nu mai putea, acum ca era expusa lumii exterioare. Dar el o simtea, stia ca ii e frica, stia ca incearca sa il avertizeze. Molecula, oricat de invizibila si de nesemnificativa era pentru ceilalti, pentru Andrei era cea mai buna prietena. Ii daruise clipe de fericire nenumarate inainte, de aceea el era nedumerit de ce de atunci, de cand cu accidentul de la nunta, il facuse sa treaca prin atatea cosmaruri. Umbrele micute din jurul lui deveneau si mai agitate, la fel si molecula de alcool. Privind-o mai atent, a observat ca incerca sa il faca sa se uite in sus. Atunci, cu un efort supraomenesc, a auzit-o: “O sa mori, piticule!” Si din nou ea s-a uitat in sus. Atunci a inteles. Nu molecula provocase cosmarurile, ci el, pentru ca se agatase inutil de viata, incercand sa lupe impotriva inevitabilului.
    Un tiuit puternic i-a invadat urechile lui Andrei. Obosit, si-a lasat capul pe spate, si atunci a vazut umbra din tavan. Era infinita acum, si printre dintii galbeni i se prelingea limba rosie, lipicioasa, aproape putrezita, spre pieptul lui, spre molecula. Intr-o clipa, a absorbit-o. Molecula nu mai era pe inima lui. El nu mai era. Andrei murise, iar molecula il privea trista, resemnata de pe limba rosie. In sala de operatii de alaturi, se auzea un planset. O noua viata isi facea intrarea in lume. Era timpul ca molecula sa se mute pe o noua inima… intr-un nou Andrei, alt Andrei. Toti fusesera Andrei. De asta era ea molecula de alcool din Andrei.
    “Am plecat de aici. Pe data viitoare”, spuse ea catre umbra infinita ce devenise acum doar un punct, din care inca atarna limba cea rosie si lipicioasa. Se indrepta incet spre usa, nevazuta, invizibila, nesemnificativa.

  125. Dar dupa putin timp usa se deschise, prin ea intra o adiere calda de vara. Molecula a fost suflata in pantecele lui Andrei care incepe sa se regenereze mai ceva ca ala din Terminator 2. Dupa cateva momente de liniste, acea adiere calda ii ajunse lui Andrei la nas, mireasma de vara il trezeste subit. Andrei se ridica si-l vede pe Ghita care tocmai trasese o basina, basina care a bagat molecula de alcool in colonul lui Andrei. O mie de ganduri treceau prin capul lui Andrei, nu stia ce sa faca, sa-i multumeasca lui Ghita ca se juca “pull my finger” cu piticu? Sa se bucure ca e in viata!? Sa regrete ca molecula care l-a facut sa traisca un cosmar continuu s-a reintors?
    Acest moment de reverie fu’ intrerupt de ………

  126. soneria telefonului … era Vali si are doua bilete pentru Liga Campionilor , pe Ghencea … Andrei nu sta pe ganduri si accepta , de mult vrea sa vada Steaua in templu .
    fericit se saluta cu vali dupa care …

  127. inchide telefonul…iese din incapere si ii suna in dnou telefonul..era Suzy, fetishcana cu care fusese la bairam cu 4 luni in urma pe care o lasase gravida, shi avea gemeni…El suparat raspunde la telefon si…
    ” BAh nesimtitule vino acasa sa ai grija de mine k sunt cu burta la gura shi vreau sa mananc, ia de pe drum cand vi acasa niste lapte 6 mec puishori, 8 milk shakeuri, 3 pungi cu varza, shi neshtepeshte cu..

  128. ..cacat, idiotule! spuse vocea de la telefon care se transforma treptat si infricosator intr-o voce ciudata ce nu semana cu nici una din cele ale cunoscutilor sai.
    -Vezi ca incepi s-o iei razna.
    Andrei se uita uimit la telefon de parca se astepta sa vada pe cel care vorbea acolo, dar…

  129. …dar vocea spuse din nou:
    – Sunt MIRCEA. Ma mai tii minte? Sunt ala care eram colegi in celala in penitenciaru satului.
    Inlemni! Ametit inchise telefonul si cazu in genunchi. Isi dadu seama ca e gay si incepu sa planga. Cineva batu la usa.
    – Intra!! spune el
    Era Marcela. Prietena lui din copilarie cu care s a dizvirginat.
    “Nu se poate” isi spune el… “Marcela e moarta. Ce vad eu e fantoma ei? Aberez sau sunt mort? ” Vedea luminita de la capat. Cu o ultima suflare lua seringa si isi mai injecta odata vena. Apoi pe trumul catre luminita auzi o voce care spunea…

  130. Sa nu te supere tonul vocii mele, dar am sa itzi spun de toate acele, lucruri si daca iti va aluneca o lacrima pe obraz inseamna ca mai sunt inca in sufletul tau, si imi pare rau, ca nu ai avut nevoie de multe batiste, sa iti stergi coaiele triste. Dar acum as vrea sa imi dai un ultim raspuns sincer si pozitiv, nu evaziv: Crezi ca timp pentru noi doi nu a mai ramas? Eu nu as mai putea sa te las, sau as putea astepta un sfert de ceas in care nu vreau sa vad lacrimi, vreau sa itzi pastrezi surasul, pentru ca dupa lacrimi vine plansul. Au fost atatea lucruri de ne uitat, in tot acel timp de ne uitat. Si acum cand vad ca esti pe invers, nu am sa ma razgandesc, si daca vrei o sa ma travestesc. Atunci parca isi reveni in fire, stranse fata in bratze de bucurie cand isi dadu seama ca a fost doar un vis, atunci dezamagit a zis:

  131. “-Oare ce mai face Mitica.. ? ” In timp ce aluneca incet pe panta trecutului candva coerent si fericit , flamand de-o clipa de liniste , mutra nostalgica devenise parca de piatra. Respira din ce in ce mai puternic si mai repede , ochii clipeau nebuneste pe fata inciudata a lui Andrei, gura ba se schimonosea ba se transforma intr-un ranjet neprietenos si indecent.Se linisti pentru un moment din zbuciumul mental apoi racni :
    ” – Mirel !!! (fratele lui Alex ,noul prieten al Mariei sora vecinei de la 3 , Denisa ). Desigur , Mirel , balerinul fumator !!! trebuie sa-l gasesc !El e raspunsul … el e creatorul … ”
    Andrei incepuse sa inbolmoseasca niste cuvinte aparent fara sens :” cand eram in spate la .. , apoi Mitica a ras , .. venise cu cineva , am ras din nou .. Moleculatorul .. , .. Mirel a scos sticla .. , .”
    Renascut si orbit de sentimentul razbunarii Andrei …

  132. Se apuca sa caute cu furie prin casa singurul lucru care il ajuta sa ajunga la Mircea cat mai curand posibil pentru a se razbuna:biletul de la concertul Arctic Monkeys din clubul preferat al lui Mirel.
    Stia ca acolo il va gasi negresit. Se va duce si ii va cere socoteala pentru tot ceea ce se intamplase in seara respectiva si nu numai. Ii va cere socoteala pentru toate clipele de framantare, deruta si nebunie cumplita din ultima perioada a existentei lui:
    “- Ahaaaa, te-am ars acum Mirele! Oi fi tu balerin ,da’ nici ca ai mai putea zburda de acum cu piciorusele in aer!!”
    Inciudat si stapanit de un sentiment acut de furie, Andrei ajunge la club. Si ca sa vezi.Erau amandoi acolo: si Mitica si Mirel. Singuri in toata spelunca aia care intre timp se darapanse. Exersau pentru “Lacul lebedelor”.
    “-Voi, voi nenorocitilor, mi-ati ruinat existenta! Voi sunteti de vina, m-ati distrus din radacini!!” (o luase razna, venele de gat stateau sa se sparga)
    Insa Mircea si Mitica se asteptau la aceasta clipa , asa ca ii soptesc:
    “-Relax manule… Hooo..Da-te incoa’ sa iti spunem o mica povestioara si apoi mai vedem noi….”

  133. P.S. 😀 Pe Mirel il mai cheama si Mircea. Prietenii ii spun Mircea.

  134. ….intelegi acum,asa sta treaba,nu mai e nevoie sa fi nervos,pana la urma…

  135. -ba nu…sau…parca ba da…mai explica o data pana beau si a 12 bere…k sa inteleg mai bine.
    -stai man…cum sa-ti explicam noi
    -lasa-ma pe mine sa ii explic…
    -ai ma m-a lasi!!…
    -Ooooo…deja incep sa inteleg:-?..ba nu…baiete..inca o bere

  136. Si incepu sa bea.. bere dupa bere, bere dupa bere. Incet, incet Andrei simtea cum cineva parca il lovea de nenumarate ori si cum picioarele nu mai ating pamantul
    Deodata se trezeste ametit si plin de praf pe fata.. era pe jos.. Cand a simtit ca nu mai avea nimic sub picioare atungi a fost luat pe sus si aruncat in aleea din spatele clubului.
    -Unde dracu-mi e portofelul, zise Andrei pipaindu-si natang buzunarele. Ai naibii, m-au lasat aici ca sa fiu jefuit pe strada. Las ca le vin eu de hac.
    Zicand asta se ridica, dar pica imediat langa tomberonul de langa el.
    “-Se pare ca nu plec nicaieri in seara asta, zise Andrei in timp ce se ghemuia in coltul facut de tomberon si zid.

  137. incepe sa se simta….sa se simta…cum nu se mai simtise de mult…se simtea ud…
    Cucoana din apartamentul de deasupra barului ii aruncase un ligheam de apa rece(aia calda e scumpa) gandindu-se k il opreste din schelalait…
    Parca se simte mai bine…molecula lui e in siguranta…
    Se ridica…defapt incepe sa mearga in 4 labe…dar i se face frica…vede o clanta…se sperie…se intoarce in coltul lui…Cucoana racneste la el…se sperie si mai tare…oare de ce se simtea asa….clanta aia il sperie …se simte neajutorat…molecula lui se simte amenintara….

  138. Pana la urma a uitat de racoarea care o simtea de la apa..
    “-Las’ ca ii vine de hac si lu tanti aia de mai sus” -Stiu unde locuiesti, striga Andrei cu o ultima rasuflare dupa care cazu intr-un somn adanc.
    Deschise ochii. Era dimineata. Lumina ii deranja ochii si isi pusese mana peste ochi. Reusii sa se ridice in picioare si sa ajunga cu greu la statia de metrou. Se sprinjinii de stalpul de iluminat. Toata lumea se uita la el, avea hainele pline de noroi si parul il avea dezordonat. Dar la tot ce putea sa se gandeasca Andrei in momentul ala e sa nu-l prinda controlul.

  139. Nu se gandi prea mult la controlori ca acestia au si aparut langa el .. din fericire controlorii erau chiar Mircea si Mitica .. doar nu puteau sa ii dea tocmai lui amenda … sau cine stie??!?

  140. se urca in metrou…ce vede?…un “smenar” se apropie de el:
    -ce’aci fratelo…ai un foc?
    -lasa-ma…
    Andrei se transforma….devine verde…se simte ciudat…mai are doar pantalonii pe el…se uita in geamul metroului …era Hulk…

  141. Intr-un ecran de la Zoom Tv. Isi aduce aminte ce gaozarie de film e ala si pierzandu-si sirul gandurilor isi pune in minte sa-si faca o laba cand ajunge acasa. Coboara din vagon si dupa ce urca treptele o vede pe paraplegica tintuita in scaunul cu rotile care canta la orga “floare albastra”. Oare handicapatii ajung in Iad? se intreba el…………..

  142. In cele din urma ajunge omu acasa. Isi pune geaca in cuier, si se aseaza la calculator. Un messenger da tot omu, o vizionare de hi5, si in cele din urma isi aduce aminte de ce si-a propus. Intre Andrei in Internet Explorer, acceseaza http://www.filelist.ro da un search la categoria XXX. Downloadeaza si el 2-3 , domne’ pt ratie, si relaxat trece la treaba.

  143. “munceste, cat munceste” si numai ce aude usa … isi trage fuga pantalonii, inchide monitoru si se duce sa raspunda, pac – bunica-sa … “mamae am ceva treaba, nu vrei sa treci matale altadata ?” bunica-sa: “Da ce treaba ai ? Doar n-o fi vre-o parasuta prin camera la tine”, tipu: “mamae nu e treaba ta, valea”, deranjat se intoarce la PC unde isi continua treaba, stand la parter bunica-sa s-a uitat pe geam, atunci :”aha stiam eu, las ca te zic lu ma-ta” … se inrosi la fatza si-si baga capul sub perna in asteptarea ….

  144. extazului !!!
    dar ce sa mai faca omu cand bunica`sa ii tot batea in geam???
    nervos scoase capul de sub perna si …

  145. … o omoara ca in American Pie 5. [=)))]
    Atunci constrans de ceea ce a facut isi ineaca in ceea ce la facut sa uite de toate mai mereu si anume ALCOOL!

  146. Nervos deschide un dulapior dubios de pe vremea Raposatului si face inventaru: nashpa, nashpa, aiurea, prezervative, porcarii, apa (yack) , more bullshit…. and finally a good friend.. Jack Daniels !
    Si Andrei pleaca usurel la plimbare cu pretenul lui de-o viata..

  147. spre locul unde se simte el ce mai sigur pe lumea asta, locul care ii aduce aminte de copilarie, coltu’ blocului. Si stand el acolo in coltu blocului cu Jackie tinandu-i companie. De la un timp Jackie incepea sa faca dispersie in meleaguri umede si acide iar al nostru Andrei incepe sa se simta ciudat… Lasand la o partea sentimentul acela ciudat, baga mana in buzunaru de la pantaloni si isi gaseste……

  148. portofelul.
    Ciudat, nu-si aduce aminte sa fi avut vreodata portofel.
    Il deschide si gaseste buletinul, numele corespunde, da’ poza parca e a altuia. Un chip incercanat si neras ranjea sfios la el. Mdea, vorba lu’ tata “Sa te fereasca dumnezeu sa arati ca-n poza din buletin”. Ce noapte crunta a fost si aia……….. Tot batranul Jackie i-a tinut companie. Era la vreo cateva zile dupa nunta lu’ var’su.
    Lasa amintirile si buletinul in plata Domnului si scotoceste mai departe prin portofel.
    “Oare ceva bani, macar d’un pachet de tutun nu’s?”
    O chitanta, inca una, ……..”Victorieeeeeeeeeee, am bani de tigari!!!!!!”
    “Da’ asta ce-i?” Deschide plicul si………….

  149. citeste scrisoarea…avea pe margini inimioare…isi aduce aminte…e de la prima lui iubire…

  150. … vazu un bilet semnat tot de el:

    …”stiu ca te intrebi ce se intampla. raspunsul e in tine. doar tu poti sa opresti totul… ”
    Andrei

    ramase perplex. se uita la bilet se uita apoi prelung spre privelistea de cartiere din Dristor, vazu blocurile unu langa altul, cu tencuiala cazuta si cu antele ce se sprijineau pe acoperisurile lor dand senzatia unui film prost, cu buget redus.

    deodata ii veni in minte ceva ce-l infiora. daca e ca in filmul ala cu vandame cand e el soldatu’ i universal? inseamna ca molecula asta de alcool e doar un cip. a… ala si-a scos cipul… sa-l scot si io pe al meu…

    si se duse iute in bucatarie , cauta in sertarul de cutite si gasi unul mare ca pentru ignat. incepu sa se pipaie pe piept pana simti umflatura pozitionata exact in capul pieptului. pozitiona cutitul cu varful pe ea , inchise ochii si impinse puternic ca si cand si-ar fi facit sepuku.

    nu putea sa creada. nu simtea nimic. atunci apasa si mai tare si un lichid roz incepu sa tasneasca din nou -formata cavitate. stia ca nu e sange dar simtea o groaza si-si privea cu sila mainile pictate in roz.

    in scurt timp nu mai curgea nimic. atunci , cu aratatorul mainii drepte intra in gaura din capul pieptului sau. se simtea ca intr-un vagin nepenetrat. inainta cu degetul si la un moment dat simti o intepatura. apasa pe lucrul solid ce il simtea si -l scoase. era un card de memorie.

    fara sa stea pe ganduri se duse la laptopul sau si-l introduse. vazu ca e un filmulet. apasa play si incepu sa se minuneze, se vedea pe sine insusi care vorbea cu el:
    -“daca vezi asta inseamna ca ti-ai dat seama. era o chestiune de timp. stiu ca ti se pare ca ti se intampla lucruri ciudate. ca azi esti intr-un loc si maine in altul. ei bine , tot ce vezi , auzi si simti este real.”

    andrei privea uimit spre monitor si nu-i venea sa creada ca se auzea spunand asemenea lucruri.

    “- m-am oferit voluntar intr-un program al mossadului de manipulare propriu-zisa. se numeste ” butterfly”. mintea ta , a noastra, este controlata de un blog pe care scriu tot felul de netoti. actiunile pe care ei le descriu, faptele si personajele i-au fiinta. iata-l alaturi de mine pe omul care a facut totul posibil. un agent sub acoperire al mossadului, doctorul teo.”

    andrei ramase ca intr-un tablou de sabin balasa ce-l portretiza pe ceausescu. un zambet ii ramasese vopsit parca pe fata. nu-si putea crede ochilor. teo, marele comediant sa fie agent al mossadului? si el insusi? parca era in mintea lui vadim.

    atunci privi spre fereastra si…

  151. o vazu pe bunica lui care, din pricina gerului ramasese cu limba lipita de bara de batut covoare. Brusc……..

  152. se trezi ca dintr-un vis .. unul urat ..un cosmar.
    Se trezi in bratele Auricai…la nunta verisoarei sale.
    -Mai baiete ce-i cu tine?Asa mult ai baut??!?
    – Ce? Cum? Poftim? Cum am ajuns aici ..ce se intampla??!?!? zise Andrei nedumerit..
    – Ai lesinat langa bar si te-am adus in casa sa te doftoricesc. Si nunta e aproape pe sfarsite..
    – Nunta cui? Ce se petrece?
    – Care va sa zica ai si uitat de var`ta …
    “nunta .. oare tot ce s-a-ntamplat pana acum a fost un vis?”gandea Andrei in sinea lui “si totusi parca nu .. totul a fost atat de real..sa fie de vina oare bautura acea mica si roz? O molecula mica roz si bleaga de alcool sa fi provocat toate astea? Sau poate ca am trecut intr-un univers paralel??”
    Totusi …

  153. … se relaxa deodata si se intinse pe pat.
    -Ma duc pana la baie , zise Aurica, sa ma schimb in altceva.

    Parca nici n-o auzea. se simtea trezit dintr-un cosmar, ca dupa un pahar de apa dupa o indelungata sete. Era totul calm si linistit ca inainte de ceva…

    Lua in mana telecomanda si aprinse tv-ul. Era pe taraf tv, aurica fiind o cunoscuta fana a lui florin salam, care ceruse ordin de restrictie pentru ea deoarece aparuse goala de cateva ori la concertul sau.

    incepu sa schimbe posturile si gasi realitatea tv. “sa vedem ce mai mint si astia” isi spuse si privind nu-i venea sa -si creada ochilor… era chiar el la tv, la stiri : …” cunoscutul bisexual Andrei Cutarescu este ultimul care a fost vazut in compania cunoscutului comediant. va reamintim ca Teo a fost gasit mort in aceasta dimineata in apartamentul sau din bucuresti. sunt cunoscute legaturile acestuia cu lumea interlopa si cu lumea evreiasca fiind suspectat de colaborari cu mossadul…”

    andrei nu stia ce sa mai creada. isi reaminti de filmuletul pe care il vazuse cu el si cu Teo. Oare el il omorase?

    rascolit de intrebari ce -si asteptau lamuriri privi spre usa camerei care se deschise , facand loc inauntru…

  154. unui vechi dusman…

  155. era chiar teo.
    bine, avea barba si semana cu un bin laden mai tanar, dar era el

  156. Privindul pret de zece secunde ii spune: Andrei, bine ai venit in lumea mea! Pe langa alte idei personale, te-am creat si pe tine special pentru a te lasa pe mana publicului. Ai fost teleportat de colo colo in functie de mentalitatea fiecaruia. Existi pentru ca am vrut sa reduc publicul intr-un singur personaj. Acum ca totul se leaga apare intrebarea: Ce vei face? Vei merge mai departe sau…..
    Andrei il intrerupe:

  157. “Ma da park te-am omorat …am facut-o o data cu siguranta voi putea si a doua oara” apoi, punand mana pe o caramida aflata la picioarele lui, se arunca asupra bietului Teo, omorandu-l .. pt a 2-a oara..
    “Asa .. acum poate o sa te inveti minte sa te mai joci cu vietile oamenilor” zise Andrei in timp ce lasa caramida sa-i alunece usor din mana .. in ceea ce cu cateva secunde inainte era capul lui Teo.
    “Buuuun si acum hai sa …”

  158. vedem unde dracu’ e Maria!

  159. parca am uitat-o prin sifonier…sau noptiera..DILEMA…

  160. Maria… Denisa… Diana… Maria… Catalina… Denisa… Maria… numele se invarteau in jurul lui… si undeva in departare se auzea o sarba. Deschide un ochi dar ca prin ceata vede ca zboara deasupra unei mari roz. Cand il deschide si pe celalalt constientizeaza ca spre el se indreapta o usa mare, deschisa.
    Incearca sa se stearga la ochi dar nu poate misca nici o mana. Cand intra pe usa ceva ii atrage atentia. Era desenat un pitic cu o umbrela si cu o palarie. Isi ridica capul cu ultimele puteri si vede deasupra piticului scris cu litere mari WC BARBATI.
    Din dreapta lui se aude o voce:
    – Hai ca nu mai avem mult.
    Era baiatul din spatele mesei lungi plina cu sticle.
    In stanga era unchiul Dorel, tatal miresei.
    – Mai baiete, zice Dorel, da’ ce te-a mai stricat Bucurestiu asta, sa cedezi tu in fata unui pahar de coniac…
    – Poate daca venea din fata il dovedea, zice baiatul cu zambetul pe buze dupa ce ii arunca un jet de apa rece pe fata. Apropo, am remarcat de cand ai intrat ca nu esti de pe aici. Eu sunt Zoly, am fost coleg de facultate cu mirele la Cluj. Ce betii mai trageam si noi prin Nera si prin Caminul Zero in vremurile alea.
    – Dar pe acolo erau pitici? intreaba Andrei aproape in soapta?
    – Cum doar sa nu fie, dar erau…

  161. -…cei sapte pitici mici si limbishtici?…sau nelinishtiti?!?!?!?. piticii care jucau feste in mintea lui victor newman care juca in god damn young and fucking restless?. dar dorel tatal miresei observa ca andrei se schimba la fatza, in sensul ca era foarte nervos, fugi la mireasa si ii spusese la ureche:
    – ” auzi fa? BAU…!!!”

  162. mireasa izbucni intr-un hohot de ras si melodia lui Usher incepu sa se auda de peste tot ca intr un musical. si toti incepura sa danseze ca in clipul ala al lui michael jackson-thriller sau ca in filmele indiene

  163. radea grotesc …coltul buzei se lipea parca pe dinti descoprind o gura fada…rujata prost, obosita…o salvau incheieturile…subtiri, impecabile….le-a observat numai atunci cand de oboseala le-a lasat sa cada lenes pe masa…cu siguranta nu stia sa le foloseasca…si daca ar fi fumat le-ar fi miscat groaznic de prost….

  164. cu miscarea ei de scena ca o curca beata isi arata ciorapii rupti parca din filmele indiene…traind intens in rolul ei de ……

  165. dansatoare din buric…

  166. Si totul era in ceata. dintr-o data se facu liniste, totul se intuneca. Isi putea auzi respiratia, isi simtea pulsul. O lumina aparu si ii spuse: “Bine mah Andy, asa ne-a fost vorba? Ai zis ca nu mai faci!”. Dintr-o data maneaua se facu auzita, ceata reveni la starea initiala impanjindu-i ochii. “Ce vrea si zana asta de la mine”?

  167. cred ca a fost prea mult, am luat-o prea pe aratura. zana aia parea atat de adevarata ca imi venea sa pun mana. sau sa mb.. heeeehl…hac
    se impletici 3 pasi si cazu lat… din nou.
    o mana de oameni dintre cei prezenti il ridicara si incepura a-l plesni spunandu-i…

  168. – Du-te ba d-aici ! Nesimtitule! Nu vezi ca totul e din vina ta?

  169. La auzul manelelor Andrei a uitat de “zana ” si a inceput sa se comporte ca un cocalar jegos . Nu pentru mult timp , a vazut ca nu ii place , si-a bagat sexul s-a plecat . S-a dus sa mai bea nitel sa fie viata mai roz , pe timp de noapte , dar roz , pana si noaptea roz .

  170. … si cand il vazu pe harvey, harvey milk, isi dadu seama de ce noaptea era asa de roz.

    celebrul poponar din anii 70 se intorsese in timp special pentru al trage pe cocean pe andrei. harvey stia despre andrei ca e bi-curios .

    tinandu-si stremeleagul in mana harvey zise :

    -andryi, come and have a taste, is peach, really!

    andrei il privi scurt si ochii ii luceau. se uita la scula lui harvey si inghiti in sec. dupa care zise:

    – got milk , bitch?

    ………………………………………

  171. ….brusc andrei se trezi…era dezvelit la picioare. Camera era roz,asternuturile roz….stia unde se afla; in sfarsit io trasese denisei. cu un aer de superioritate se ridica din pat si parasi incaperea fara sa se uite inapoi ,se simtea usurat. dar nici…

  172. nu apuca sa iasa bine din camera ca o voce ragusita se auzi .. “hai papusa inapoi in pat” .. nu era denisa …era kiar harvey ..

  173. Stupoare!!! Andrei se trezi intr-un alt stagiu al existentei sale, noaptea cu harvey, celebrul poponar al anulor ‘ 70 l-a despartit de molecula lui…..
    totul in jur capatase umbre. Totul. Simti o respiratie rece in ceafa, cineva clefaia un vibrator ciclam, cu vene false, la urechea lui. Se intoarse stupefiat. NU ERA HARVEY. era defapt Maria.
    – Andrei, asteptam momentul asta de ceva vreme……… Stii…. Maria nu exista. eu- harvey- maria- sunt un membru al familiei rockefeller. Asadar, tu iubesti un barbat, viu dinaintea gloriosilor ani ‘ 70. Nu tu sani, nu tu piersicuta. Nu, nu pleca plangand.
    Pleaca si atat.
    sau….IA-MA ACASA.

  174. Am inceput sa citesc porcaria asta . Am ajuns cam pe la jumatate , mi-am pierdut toata rabdarea . Teo , respectele mele . Ai “dresat” destul de multi oameni . Daca ar fi ascultat si cei din parlament de tine la fel ca astia , acum poate ca traiam intr-o Romanie mai buna .

    Ideea mi-a placut , dar … Ai uitat sa iei in calcul ceva : 80% dintre oamenii care iti continua povestea, de fapt , sunt niste frustrati care scriu despre complexele personale . Nu ma crezi ?

    Citeste tot si convinge-te .

  175. (nu o sa tin cont de commentul de mai sus si o sa continui)insa Andrei era nedumerit,isi pierduse atata timp gandindu-se la aceasta obsesie pe care o avea pentru Maria, chiar daca nu stia daca o iubeste sau o uraste, daca vrea sa fie cu ea sau daca vrea sa o paraseasca..ce trebuia sa faca.Molecula lui…ii era dor de ea,tot acest rau facut de ea era spre bine,o vroia inapoi, neaparat, nu mai trebuia sa astepte,trebuia sa o recupereze, atunci Harvey nervos ii spune:
    -Vrei sa ti recapeti molecula?sa revii la stadiul pe care il aveai?Esti nebun! Eu ti-am dat-o prima data,eu ti am luat o si acum trebuie sa muncesti pentru a o recupera,nu trebuie decat sa..

  176. La auzirea acelor cuvinte urechile lui Andrei incepura, din nou sa tiuie. Imaginea devenea din ce in mai neclara….un blur constant….si se trezise…

    Era doar el si molecula lui de alcool.

    Andrei o intreba: ce se intampla cu mine? De ce totul este atat de neclar?Cine-i Ghita? Cine-i Maria sau Harvey whatever? Cine sunt EU? Cine?

    Molecula ii raspunse:
    -Desi totul poate pare neclar si psy raspunsul este in tine. Eu sunt raspunsul tau!Cauta-ma si-ti vei gasi raspunsul la toate intrebarile.

    Imaginea reveni. Andrei se trezi parca din transa si…

  177. …a mancat un iaurt ca sa-i regleze tranzitul intestinal.

  178. insa iaurtul era expirat de 2 zile

  179. ete draci va zic yo ce a facut andrei sa dus la barman caci el shi cu barmanu erau singurii oamenii normali shi ca tot romanu sa apucat sa consume.Ca…unde e moca e shi romanu asta e clar shi nu se va schimba niciodata..in fine.Deci cum ziceam a luat 100 de whisky shi a baut.Pe la al3-lea pahar vine o tipa la el “Andrei vrei sa dansezi?”andrei raspunse raspicat ” NU!” shi tipa plecase.Dupa inca 2 pahare …vine alta tipa la Andrei “hei andreeeeeei vrei sa dansam? ;;) ”
    “NU!” shi tipa asta plecase dezamagita…dupa inca 4-5 pahare apare alta tipa…la fel “andrei vrei sa dansezi?” “NU!”…bai mancatziash ajung sa cred ca andrei asta e gay 😐 sau o fi vreun emo..:| da chiar voi ce credetzi ca e Andrei emo sau gay? 😕

  180. stand pe wc…datorita iaurtului …se gandea la intelegerea pe care o capata atunci cand consuma diferite substante …in mintea lui se contura o idee incerta si neconturata…”Oare sa fie nucleele atomilor din acele substante…cele care au raspnsul ?”, “Atunci de ce sunt unele interzise iar consumul celorlalte imoral…Sa fie din cauza ca nu trebuie sa stim?…
    Lasand in urma susurul apei , care reumplea bazinul se indrepta spre……………

  181. spre surprinderea tuturor [sau poate nu] , abia azi , in aceasta zi, care din sudul tarii se vede de jos in sus, iar din nord de sus in jos , in ziua in care misterul moleculei de alcool a fost elucidat de dr. Tzuikovsky, facand o incursiune in postari, undeva intre inceputul povestii si primul comment :-” pot afirma cu mandria parului de pe mana ca, SOC ! Andrei era perfectionist. Femeile erau perfecte , numai ca el nu le vedea asa ; masa avea si multa mancare , numai ca el vedea doar bautura , si nici macar nu il chema Andrei , dar lucra sub acoperire si nu vroia sa fie fol …

  182. in timp ce citeam povestioara asta ma gandeam la telenovelele baloase ale maica-mii :)) . nu putea el simplu sa mearga sa-si aprinda o frunza de nuc, ca doara daca era la tara gasea undeva un nuc, sa ia o sticla de tzuica cu el , sa o bea, sa mai bea una..sa se imbete bine, cand danseaza cu mireasa sa cada si sa ii rupa rochia, sa se ia la bataie cu mirele, cand vine tortul de beat ce era sa vomite pe el, si la sfarsit s-o futa pe mama mirelui in WC-ul din spatele caminului cultural.a doua zi sa se trezeasca mahmurit si plin de ciclu pe camasa. damn :)) end of story

  183. asadar si prin urmare…

  184. Andrei, tupeist si badaran de felu’ lui s-a dus la baiatu asta incercand sa-l convinga sa plece mai devreme de la nunta si sa mearga cu el la clubu ala fain din beciul blocului lui, ca acolo sigur gasesc fete faine. Dar saracu’ baiat fiind devotat fratelui sau mai mare care tocmai s-a insurat, nu voia sa il dezamageasca mergand la fete chiar daca nu s-a mai f..t de 3 luni. Golind sticlele, Andrei il convinge dar in drum spre usa Andrei intreaba: “De ce sa mergem atata drum cand si astea’s bune o data si daca-s ok le gasim noi maine un stylist”. Si asa incepe bairamu

  185. Toti dansau pe mese…numai Andrei statea de langa usa si isi amintea de nunta lui

  186. John Constantine

    Andrei se uita la sticla. Sticla se uita la el si ii zise:
    “Ia o dusca si iti zic o poveste”
    Andrei lua o dusca, ce curse prin pantecele lui devorat.
    “Uite ” zise sticla ” intr-un bar au intrat un preot, o baba si o tipa cu sex incert. Din pacate am fost luata de preot. Vroia sa uite de toate divine si pamantesti. Dupa ce m-a baut pe mine a uitat de cele pamantesti si cred ca este mai aproape de divin decat a fost pana acum. Ma tu nu cumva dormi?”
    Andrei nu dormea ci doar se gandea la tipa cu sex incert. Se faceau 2 ani…..

  187. de cand nu a mai dus calul la pasune. Erau 2 ani de cand veverita nu si-a gasit locul in scorbura. Ar fi fost instare sa se uite in orice scorbura fara sa o atinga, doar ca sa isi dea seama… ce vor barbatii? Atunci se uita la sticla si intreba: …

  188. – Unde PULA MEA mi-e telefonu’ ? Maaaaaaama baga-mi-as pula ! L-am pierdut ! dar nici Andrei nu-si dadea seama de ce spunea in pat . Omul se uita la el cu ochi tristi si goi intrebandu-l :
    – Nene , esti bine ? la care Andrei , terminat , raspunde
    -Pula mea , frate , tu mi-ai luat telefonu’ ? Adica spune-mi tu sincer si pe bune si foarte franc , calul tau paste bine ? (sughita ) . Omul pleaca de langa Andrei . Au ramas doar el si sticla .
    – Pisi , tu mi-ai luat telefonul ? Tre’ s-o sun pe pap’sa aia bunoaca s-o cam frec nitel ! la care ,sticla , facuse gura , ochi , urechi si zice
    – Fratele meu , tu bea-ma pe mine , cand ma termini te duci la fata ai de la masa de langa bar si o intrebi de tatuajul de sub , de mai de suub , buric , o sa ti-l arate .
    Zis si facut .
    Andrei se trezeste pe jos intr-o balta avand deasupra sa chipul unei femei misterioase si in acelasi timp furioase . Zice :

  189. TU!ACUM!IMI ARATI TATUAJUL DE SUB BURIC!DA? Tipa speriata si excitata de indrazneala betivului ii spune ca da dar ca vrea sa sune un ,, prieten”.Andrei gandindu-se ca poate le face parul stralucitor ,,fetelor’ si ca ‘ a dat norocul peste el,2 de o data,accepta,numai ca ,,prietenul” fetei nu era o prietena si chiar un mascul.Andrei se trezeste gol intr-o camera uriasa cu un pat masiv de stejar cu lenjerie de matase alba si cu cei doi sarutandu-se in fata lui,molecula de alcool deja imprastiindu-si tentaculele in tot corpul sau ii spune:

  190. “Baaaai prafuila, nu ma vezi k’s singurel ?! mai baga una mik si’ti promit k’i fac lu babuina asta c vrei u…o dublez…o pun in cap..”Andrei auzind acestea se duce la bar, cere 3 shoturi de troscau si se intoarce in dormitor.Fata, vazandu-l k abea se tine pe picioare il intreaba :

  191. – Cum mi s-a futut asa de rau viata? Parca mi-a fost scrisa soarta de niste infanti care au facut o supradoza de hormoni.

  192. uite, ceva de genul asta se poate face mult mai structurat pe bocancul literar, la texte interactive. (exemple de asa ceva:
    http://www.bocancul-literar.ro/Forms/CreatieLiterara/Creatii.aspx?type=1&crType=-1&subCat=103&rcmd=1
    )

  193. si zdreanta scoate un cutit sa se sinucida…andrei observa chestia asta , trece peste “emotiile” care vroiau neaparat sa iasa din stomac , trece peste starea lui de “coma constienta” si cu unghia de la degetul mic de la picior ii smulge cutitul din mana astia . Proasta uimita de “calitatile extraordinare de manuire a degetului” …ale lui Andrei ii spune “ACESTA este un sem ca doamne-doamne te-a trimis la mine , pe tine si pe degetelul tau ” si ca intr-un film prost vine inapoi “prietenu” ala pe care il sunase , cu parul ravasit si cu o bata facuta din Snikers si Twix topic si fiert in urina de camila. Deodata “prietenul” sfasie costumul de bugs bunny , isi pune in cap o casca improvizata din ambalajele de la snikers si twix si cu un fosnet INFRICOSATOR se indreapta spre andrei.

  194. I-a in brate sticlele frumusel si trece cam in jur de o ora.In timpul asta sticlele au inceput sa piarda din greutate , cam 3-4 litri.Andrei nu mai era Andrei , acum era muci.Se ridica si merge , ma rog , incearca sa mearga.Vede un inger , imbracata-n alb , tate are , cur are , aripi lipsa , dar nu-i nimic , credea ca la cat e de beat pe alea nu le mai vede.Spre surprinderea tuturor ingerul era la fel de praf ca el.Asa ca cei doi se retrag pe bancheta din spate a masinii lui Andrei.Loc in care , ingerul nevinovat spune rugaciuni cu gura plina , cel putin asa credea Andrei.In fine , scuipa domnisoara inger pe geam rezultatul obtinut din frecarea obiectului pe care-l avea-n gura.Dupa care se intoarce catre andrei care se scarpina cu degetele de la picioare in nas si ii spune:”Bai da ce tare esti!Nu credeam ca vreun var de-al meu poa’ sa futa-n halu asta!”La care Andrei in incercarea de a da replica interesanta , adoarme si incepe sa sforaie.

  195. andrei statea suparat, crezand ca nu avea sa cunoasca pe nimeni in acea seara… dupa 5 minute, langa el se aseaza un batranel beat, cocosat si ragusit, cu o tigare in bot si ii spune … “baiatule tu arati ca un urmas al meu… imi amintesc de prima nunta… tot asa am fost si eu… dar iti spun ceva: fiecare om are dreptul la un pahar… dupa care devine alt om…” si pleaca. andrei s-a facut praf.

  196. Dupa ce s-a facut praf a fugit repede in bucatarie .Se aude un tipat groaznic de fata .Era Andrei…apoi iese din bucatarie si haotic fuge spre tort cu o lingura.Mireasa il observa si tipa si ea si ami tare catre el.Stop! Dar nimic Andrei se arunca asupra tortului ,infinge lingura in el, si incepe sa manance.Mireaas(adica varasa) ravasita,pe jos o culegea mirele ca pe un platou de peste spart .Lui Andrei nu`i pasa statea in fund in mijlocul camererei infrumptan-du-se (nu stiu daca am scris corect dar nu conteaza) ca un animal ce era ,vazut de restul lumii ,din tortul invelit in martipan al verei sale.Toata lumea era socata! Cine este acesta? De ce a ucis tortul?Si de ce tipa ca o femeie?De ce are privisea asa de atintita in viitor? nimeni nu stia nmic.Dar nici nu banuiau ca in cateva momenta aveau sa alfle raspunsul la toate intrebarile lor…

  197. pacat de idee….

  198. deschid paranteza frati, surori,vecini,prieteni… 6-7 randuri la voi ce inseamna 1 carte-ntreaga? si prinfraza “Incercati doar sa nu schimbati tonul de la post la post” se refera ca de la cai verzi sa nu ajungeti la circumferintza patratica a cercului, intelegeti voi ?

  199. Se ridica, isi scutura costumul si spuse, clatinandu-se agale :
    – Buna seara, dragii mei ! Cred ca aveti o mutime de nelamuriri legate de cele intamplate. A sosit clipa sa va raspund la intrebari ! Eu sunt andrei, varul miresei si………………….

  200. …si, pentru prima oara, Andrei se opri. De tot. Nu mai stiu ce sa zica. La fel ca in miile de situatii pana acum, amuti. In jurul lui, se invarteau, acum, vara-sa, Denisa, Ghita, Maria, Catalina, Alex, ..travestiti, bebelusi, Mircea, si tot restul vartejului-supa care il inconjura, stupid, inca din 2007. De 2007 nici nu-si mai amintea. Isi amintea doar, vag, de o seara zdruncinata, un pat de spital si un sir nevrotic de intamplari in lant. In sinceritatea sa, Andrei se mira, sincer, cum de mai putea trai. Cum mai putea fi in viata, dupa toate acestea. In jur, lumea se inchisese. Ceilalti erau tot acolo, dar incremeniti.
    Si atunci, Andrei isi dadu seama ca, de fapt, nici nu era in viata. In tot acest timp, a fost un sclav de serviciu, simpatizant al senzatiillor tari se exclusivist in ceea ce priveste diversitatea propriei soarte. Se uita, trist, in gol. Deasupra, plana, mai mare ca niciodata, atat de cunoscuta si zambind amical, tovarasa sa de viata, molecula de alcool. Ii facu semn sa-l urmeze, si Andrei o urma, mai inversunat decat fusese vreodata.
    Apoi se trezi, usurat, de tot. Nu exista.

  201. Andrei iesi in strada si cand a iesit….la izbit un tir incarcat cu bere…Din pacate a murit….dar macar a murit fericit.uitand si de 2007

  202. (Haideti sa redevenim seriosi)se aude un tipat..Maria se trezeste speriata intreband intr-una :Andrei,Andrei ce e?
    Andrei realizeaza a fost inca un vis..era deja obisnuit cu visele acestea,i se intampla sa moara in visul asta de 3 ori pe luna de 3 ani.Dar niciodata nu avea sa lase asta sa l impiedice.VIsul revenea incepand de la nunta varei lui si mereu orice facea se termina asa,nu intelegea, de ce nu poate duce la sfarsit visul si de ce cu cat debita mai mult cu atat mai rau se afunda,isi amintea de primele vise cand ajunsese la spital,cand fusese violat si ucis,dar de data asta trecuse prea departe.Renuntase la baut din seara nuntii dar molecula de alcool ii ramasese in corp,corupandu-i mintea si o data cu mintea si starea fizica a lui ANdreai…caci nu mai era acelasi inbatranise in 3 ani cat in 10,il ucide, era ca o boala incurabila,un cancer care il secatuia nu i permitea sa o faca pe Maria fericita caci realizase ca asta isi dorea,dar visele..oo..visele nu-i permiteau,era in continuu bantuit de acest cosmar ca un film prost pe care il revezi,il revezi mereu… ca un refren prost care ti-a ramas in cap si toata ziua il auzi..Nu mai suporta..trebuia sa faca ceva..O saruta pe Maria si se da jos din pat. Se imbraca grabit si pleaca ajungand la usa unei case mari,albe cu coloane grecesti ..Bate la usa…Usa se deschide si

  203. si…se termina cartea…

  204. Cartea care era pe masa, linistita, rasfoita si apoi inchisa de ..Denisa, cine? eu n-am avut rabdare sa citesc tot , e creativ, dar ce e prea mult se dilueaza , isi pierde aroma.Toate bune

  205. (am sa continui eu de la iemy ca sa nu stricam inceputul sfarsitului) Se imbraca grabit si pleaca ajungand la usa unei case mari,albe cu coloane grecesti ..Bate la usa…Usa se deschide si deodata chipul lui Andrei se luminase,ca Luceafarul lui Eminescu,ca becul de 6o W din camera ta…caci cine era in fata lui…era fosta lui prietena,prima lui prietena din copilarie,fata cu care s-a sarutat prima oara in scara blocului,fata cu care mai apoi la 14 ani isi pierduse virginitatea…era Amalia…fata de oras,fiica de patron…tatal lui avea o fabrica de gume turbo,dar nu asta conteaza. Ce conteaza este ca Amalia ajunsese avocat ,era frumoasa,blonda,numai buna de folosit un durex pe ea. Era imbraca in costum cu fusta scurta si cu ochelarii pe nas. Apoi il vazu pe Andrei,il recunoscuse instant si il intreba…Andrei? Ce faci? Nu te-am mai vazut de ceva timp. Andrei,timid ii raspunse: Am venit la tine ca vreau sa vorbim..dupa care Amalia il invita la ea in birou si apoi incuie biroul cu lacatul si cuiu. Apoi,incepuse discutia intre cei 2…..

  206. Inceput interesant……sfarsit(daca se poate numi astfel) de rahat.
    Too bad.

  207. wtf? mai bine continuam de la Gabriel.Il omoram pe Andrei mai tarziu.

    -Amalia, spuse Andrei emotionat, iti amintesti seara aia in curtea bunicilor mei sub teii infloriti ai Iasului?Iti amintesti ce ne am promis atunci?Tu ma vei salva Amalia,chiar daca nu stii asta inca, ma vei salva de blestemul meu.Am un demon care ma bantuie si tu esti singura care poate extrage veninul acestuia.
    Amalia nu arata nici o expresie, statu cateva minute linistita si apoi il intreba:
    -De unde ai aflat?
    -Nu a fost nevoie sa mi spune nimeni,am simtit-o.In momentul urmator Amalia a scos din sertarul biroului o sticla de Absinth.Era ciudat acea sticla avea o tenta rosiatica.I-a pus lui Andrei un pahar mic si i l-a intins,spunandu-i:
    -Daca vrei sa mai traiesti, trebuie sa mori,ca sa reinvii purificat.
    Atat a fost nevoie sa auda,caci pana ce Amalia terminase sa-i spuna asta,Andrei deja terminase bautura.S-a ridicat de pe scaun si…

  208. si s-a prabusit la loc. S-a ridicat de pe scaun si iar s-a prabusit la loc. Actiunea aceasta s-a repetat de nenumarate randuri, pana cand Andrei se plictisi si incepu s-o bata pe amalia cu sticla de Absinth in pantece. Era o placere diavoleasca, faptul ca trebuia sa bata femeia cu propria ei bautura. Satisfacut, Andrei isi relua actiunea. Se prabusi pe scaun si se ridica… se prabusi pe scaun si se ridica…

  209. pana facu febra musculara….si si-a dat seama(intr-un final) ca era deschis la fermoarul de la blugii luati din obor. Femeia sangera de rupea pe jos,si masochista inraita cum era, zicea ca-i place.Speriat de reactia Amaliei la bataie,o rupe la fuga pe scari,camasa i se prinde in balustrada,se zgaraie pe abdomenul extraordinar de lucrat,puteai sa joci x si 0 pe patratelele alea,isi sterge transpiratia cu mana….ajunge jos in fata scarii….si..gafaind,cu ultimele puteri…scoate…din buzunar….telefonul si suna un taxi. Ajunge la alimentara si cumpara niste paine pentru masa,care era pe moarta din cauza efectului de sera. Merge la ea,ii da painea,dar……ce nu stia masa e ca painea era infectata cu sifilis :)).Si pana la urma o murit maicasa,DUMNEZEU S-O IERTE!
    A urmat o inmormantare ca in povesti,cu bairam si stripteuze. Cand deodata,ce sa vezi….

  210. A murit Dumitru. Şi-a murit în baie…

  211. ..se trezi un betiv in spate..
    Iar toti intoarsera capu si gramada de ochi se fixase pe el.Se facu liniste.Betivu rusinat intoarse spatele si sopti catre femeia din stanga..
    -Cine-a murit? hac..
    -Cred ca-i mai bine sa pleci!spuse femeia iritata,mai ca vroia sa se desculte si s-al pocneasca cu pantoful ..iar baieteii din spate sa strige “head-shot”, dar spre nefericirea lor femeia il coduse pe “tulburel” catre iesire..
    Atunci,Andrei ofta si..

  212. ..intoarse privirea.
    Nu-mi vine sa cred….spuse cu voce tare.
    In parcarea de langa biserica era o Dacie galbena care se caca!
    Fenomenal frate, isi zise ..sa fie o iluzie optica?!
    Se sterse la ochi si privi din nou….Dacia galbena ii arata pumnul…. simtii furia cum urca:
    – Bai, daca n-ai fi langa autobuzul ala cu fata de tigan, ti-as sparge fata…farurile…pula mea….

  213. Dar nu i-a spart farurile deoarece era prea beat ca sa le nimereasca…
    A intrat iar innauntru si o dat de maria si o saurta lung la care ea se despoaie si infocata sare pe el….
    Andrei si-a spus in acel moment:”Doamne ce noroc… de cand asteptam clipa asta.”
    Andrei era prea beat sa realizeze ca imaginatia ii juca feste si la un moment dat cade lat ca o scandura pe podea si sforaie adanc….

  214. (((((( scz de intrerupere,voiam sa zic,,,ca din poveste a devenit roman,deja interzis sub 12 ani,da e super ma amuza tare sa citesc)))))

  215. …Și începu băiatu să viseze. Parea însă foarte aievea totul…Întinse mâna după microfon, și începu să cânte DRAGOSTEA DIN TEI…Era singura melodie pe care știa să o fredoneze la karaoke. Că nu mergea prea des la karaoke…Doar când bea. Ca acum…

  216. de fapt in ultima vreme Andrei era mai tot timpul beat,incepuse sa aiba dubla personalitate….noaptea se prezenta tuturor drept Molecula Alcool Andrei,ca de numele asta il caracreriza gozav,credea el atunci cand singurul sau neuron alcolizat canta Macarenta cat il tineau dentritele….ziua insa,paradoxal, se prezenta ca fiind un evreu pe nume Abraham pasionat de contrabanda de piese de sah..

  217. Deodata,lui andrei ii veni in minte ca e timpul sa isi revina.Parca in sfarsit vedea totul clar , dincolo de nebunie si vieti duble, de toate s.f.urile pe care le a “trait”(!?).Gasise in sfarsit adevarul : – “am fost pe tusin vreo 2 luni si , combinat cu alcool , a crezut intr -o “zeitate ” care ii ordona viata .

  218. De parca nu ar fi fost de ajuns andrei primeste o scrisoare cum ca Emil Boc il invita in biroul sau personal pentru a trage o dusca micuta. Nestiind cum sa refuze el il viziteaza pe colegul sau de gradinita, acesta povestindu-i cat de grea devenise viata romanilor de pretutindeni.

  219. Si in timp ce rasfoia printre amintiri, cu colegul sau de gradinita..observa pe etajera; (langa un mp3-player si un inel de bronz), o tigare confectionata din foi, care ii starneste curiozitatea.
    – Auzi… chestia aia vrea sa insemne o tigare? intreaba el.
    – Hahaha.. “vrea sa insemne”! Da-mi un foc, te rog!

  220. Intinse mana sa o apuce, cand deodata un suna ingrozitor de tare,telefonul:
    -Ceapa ei de ghinda..care …mama lui ma cauta?
    -Alo?
    -DA!!!

  221. – Sa-ti iau interfonu-n p**a! deschide usa!
    – Dunga, tu esti? ..hai suna!!
    – haha..sa ti-l prezint pe Dunga. Cel mai mare betiv in viata! Dai tu foc la chestia aia ca eu intru sa fac un dush.
    – OK! (spuse Andrei in timp ce invartea rotita cu volumul gazului, de la bricheta)
    – aaa… si deschide-i si muistului de Dunga! (striga colegul lui Andrei in drum spre baie)

  222. Insa,Andrei nu-si dadu seama ca toate aceste lucruri ciudate care i s-au intamplat in ultima vreme erau doar in mintea lui ,bulmacita de alcoolul pe care el il consuma zilnic fara oprire .
    De fapt , eroul nostru ,era monitorizat de catre extraterestrii care i-au implantat un cip ,(cu o zi in urma nuntii verisoarei lui) prin care doreau sa afle mai multe despre substanta numita ”alcool” de catre pamanteni ( nu de alta dar ,facand o razie pe pamant cu ceva ani in urma si-au dat seama ca au gasit o substanta ce putea sa aiba un impact enorm asupra civilizatiei lor )…

  223. Andrei sa saturat deja de alcool pentru o vreme. Dupa ce petrecuse dimineata strangand de prin camera mizeriile de la petrecerea de seara trecuta sa gandit ca ar fi o idee sa mai iasa la o tura prin oras. Se duce la garaj si isi scoate Nissanu Z350 la o tura. Sunetul masinii il face sa se simta din nou mai bine. Cei 350 de CP ai masini gata sa sufle orice de pe sosea sunau intr-o armonie unica. Era gata de distractie. Pleaca prin oras in cautarea locurilor de drifting. Pana la urma gaseste un loc intr-o parcare de mall. Face cateva cerculete pe langa masina unor gagcici. Fiind impresionate una dintre ele se urca la el in masina sa o conduca acasa. Intre timp se hotarasc sa cumpere o sticla de Gin si sa mearga la el acasa. Noapte se deruleaza fin cu mangaieri si dezmierdari ametiti de alcool.

  224. (not part of za story) atata alcool in povestea asta ca ma imbat doar citindu.l… felicitari celor care au fost funny :)) partile gen Ion a lu’ Rebreanu si telenovela fara substanta nu ma pasioneaza… dar nu.mi permit sa critic prea tare din moment ce n.am comentat… a… si Teo… tu esti tatal si mamal lor 😉 tot respectul, jos palaria, metenele, shaking hands etc etc doua puncte ics

  225. suji pula.esti gay

  226. Aproape de zorii zilei, cred ca era cam 4:05, Andrei dormea sub pat, crezand ca astfel va scapa de monstrii extraterestri, care aveau in loc de sange, Jack Daniels de 13 ani.
    Monstrii extraterestri erau reuniti in sala de ventilatie a navei in care se afla Andrei, la nunta dintre regina alien si magarul din Shrek.
    Zgomotele care le scoteau il trezira pe prietenul nostru Andrei. Speriat cauta rapid punga cu iarba si cat ai numara pana la doi isi confectiona un joint plin ochi cu iarba, fumandul mult mai repde decat i-a trebuit sa-l confectioneze. Plin de curaj isi lua mopul si o matura si pleca la vanatoare de alieni.
    Ajuns in sala de ventilatie, Andrei si-a dat seama ca dusmanul adevarat era magarul, si nu monstrii extraterestri, afland de la un tovaras alien ca ei erau sechestrati de magar.
    Andrei i-a propus sa faca un concurs de fumat iarba. Care fuma cel mai multe jointuri ala castiga, iar pierzatorul era aruncat in spatiu spre o moarte sigura. Magarusul accepta.
    Dupa 7 zile jumate magarul cazu’ lat sub masa mort de fumat. Andrei gloriosul invingator s-a casatorit cu regina Alien avand multi copii dar nu semanau mai deloc cu el ci mai mult cu magarul……………….
    Concluzie: Be water my friend

  227. Pentru ca magarul era amanta reginei Alien.

  228. … si brusc se trezi din vis…ce dracu am visat frate ? In pat fiind, se ridica in fund, se uita atent la el si-si zice: eu sunt Jean Cox… (zambind) da cine e Andrei ?
    Parca eram cu el…parca…… clar nu mai trebuie sa pierd vremea cu bagaboantele…uite in ce hal am ajuns…visez strigoi…bautura…magari si alieni !

    Bagamiash in ea de treaba…e Luni si trebuie sa ma duc la munca … si da sa coboare din pat…dar de ce sunt legat de pat…si ce-i cu chilotzii astia imensi ? … si ca orice meserias si-a scos SUPER SCULAAAAA …

  229. Dupa ce scoate catusele cu super unealta,realiza ca defapt nu a fost niciun vis.Se scutura,se uita in stanga si in dreapta,se duce repede la oglinda de la baie,isi da 2 palme,scoate sticla de Vodca ruseasca,da pe gat,isi da iar 2 palme,dupa care se aude ciocanind de 3 ori,ca pe timpul ceausistilor…,deschide usa,si,cu stupoare la usa era Maria,pe care defapt nu o cunostea,credea ca a fost un vis.trezindu-se de tot…asculta vorbele Mariei care ii spune ca in sfarsit e fericita pt prima oara in viata ei.Cum asa se intreaba omul nostru?!ei bine,Maria cu o voce calda si prietenoasa:in sfarsit o sa avem un copil….cu un zambet fals,mai da pe gat niste vodca,si lesina…

  230. Atunci Maria ii ia sticla de vodca ,si i-o da rusului care era dupa usa.
    Rusul il ia de un picior pe Andrei si il tarie pe scari.Ajuns la masina il baga intr-un porbagaj si porneste spre Chisinau.Pe drum Andrei isi revine si isi da seama ca e inchis in porbagaj.Incepe…

  231. cheliosii se spala pe cap???si daca da cu sampon sau gel de dus????

    sa rada isteric,mai trage un ultim fum din cui si cu un ranjet usor panicat spune “Foarte tareee frate” si se indrepta spre masa lunga…

  232. care masa frate… care masa… se intreaba andrei si speriat incepe sa tipe frate unde pula mea e toata lumea unde pula mea V-ATI ASCUNS in pula mea frate mi`e frica veniti inapoi ca sa bem impreuna (haha)

  233. …o vodka din aia periculoasa….Da pe gat o dubla de “Adio mama”…apoi adoarme instantaneu…dupa vreo 3-4 ore ..

  234. se trezeste…bea o cafea fumeaza o tigara si se gandeste la ce a realizat el in viata…un mare cacat nimik…un alcoolist un drogat un afemeiat…dar ce se intampla…incredibil….are un joint in buzunar si andrei il aprinde usor se uita in jur (este singur) …”damnn men la ce plm ma gandeam?” :)) ..andrei e andrei si nimenii nu poate sa ii ea fericirea

  235. …din putul gandirii: “Ce dracu…sunt nenorocit de meserie, betivan ratat, un misogin innascut…. cu toate astea (rasufland oarecum usurat)… multe femei in jurul meu, molecula… ramane cea mai buna prietena…” cu chipul senin si un inceput de ranjet…

    …” auzi la ei, alcoolic, afemeiat, drogat, un cretin de mare clasa…. probabil 😀 nu vreau decat sa merg in Laptaria lui Enache, sa savurez un “Sange de taur”, sa i.o trag Mariei si sa aprind joint.ul asta dupa…. Daaa….. asta sunt eu…. si-mi iubesc viata vicioasa…” cu ochii blajini, mici si rosii, evitand realitatea….

  236. morala:Luati un cerc;Mangaiati-l.Va de veni vicios.

  237. Teo, a fost buna initiativa ta, dar era necesara o monitorizare si o interventie pentru a aduce fii ratacitori pe un drum cat de cat bun. Daca imi permiti, ai lasat sa mearga mult prea departe si ar fi trebuit sa opresti povestea asta atunci cand au intervenit unii “ca musca/piticu in lapte”. In rest, tot respectul pentru show-urile si postarile tale.

  238. n-am rabdare “sa-i citesc”,caut interventiile tale si……ma gandesc ca ti-a reusit “lectia” de dresaj.ma doare neuronu’ cand citesc metafore de scoala primara.maaama ce ma plictisesc pe mine nuntile si toate intalnirile de fatada in care tre’ sa dai bine.zambesti,te straduiesti sa nu se vada ca te fortezi si…cam atat.nici macar nu ma mai obosesc sa dau bine spunand”asta nu inseamna ca am ceva cu nuntile,samd”.nah,ca totusi am spus-o…
    imi place ca faci da’ se vede ca ai facut scoala,daca-ar fi sa ma iau dupa spusele tale,esti un cacat cu o forma frumoasa,oricine ti-o fi dat-o.

  239. Ba... nu stiu...

    Dar Andrei nu fu descurajat, caci daca a-nvatat ceva din toate cele intamplate a fost ca orice ar fi, tre’ sa ai acel sange-n… vene sa mergi mai departe. Si-si aprinse jointu’ cu nepasare.

    ”Ce-o fi o fi, s-asa dupamasa ma-ntalnesc cu baiatu pentru inca un G sau 2…”.
    Gandurile lui profund apasate de vicii il purtau spre Denisa lui de mult pierduta… sau era Maria? Deja devenise destul de greu sa mai faca diferenta…

    Deodata suna telefonu’, era Ghita. Vocea lui era-ntristata, iar sufletul greu…

  240. Bai apucati-va ma de munca si lasati prostiile :)))

  241. Ce faci fratele meu …nu ai chef sa mergem la pescuit de zambete pe strada? sunt foarte trist, si nu pot sa nu ma gandesc la baba aia care a ajuns la tv pt simplu fapt, ca …oamenii din ziua de azi , in timp ce violeaza , violeaza doar cavitatea bucala …restul ramanand indiferent sau poate chiar neglijat .Dar tu dragul meu prieten …cum te mai descurci in treburile astea simple dar incurcate de tine foarte mult , tot asa de prost ca si pana acum ?

  242. Buna. deci a inceput fain, a durat un pic, dar a inceput sa se strice undeva la jumatate, oricum faina ideea si vroiam sa te felicit pt show-uri! Mult succes in continuare!

  243. Suntem o țară de mâncători de căcat cu abonament la internet…

  244. si din cauza asta merge tara asa de prost….cica tematoru nicusor…manelist cacat la ochii ce estiii…iesi din tara javra ordinara!

  245. La un moment dat se aude o sunerie ( tarrr !!! tarrr!!!) ….speriat se impacienteaza si isi da seama ca totul a fost doar un vis ,cel mai incurcat vis de pana atuncea . Trezit la realitate incepe sa-si urmeze ritualul zilnic , baie , spalat, un rom micut pentru digestie si toata rutina cea de pe urma , dar totusi cu un semn de intrebare :”Ce o fi fost cu visul? , O viziune ? , O premonitie ? sau Doar prea mult OTV inainte de culcare?” .
    Nerabdator sa-si impartaseasca curiozitatea cu prietenii de pahar , fiind zi de Duminica si preotul mai nou sfinteste bodega din centru satului se duce intr-acolo . Mergand prin sat se bucura ca nimic nu s-a schimbat : nu a fost distrus de extraterestrii , steagul Romaniei atarna cu fala de-asupra primariei si scoala inca nu o devenit bordel. lntr-un final ajunge si la locul de intalnire , unde si-a expus nedumerirea si unde a primit tot felul de explicatii : ba ca e de rau , ba ca e de bine , ba ca-i alba ,ba ca-i neagra …dar prin discutii filozofice si empirice au ajuns la un punct comun …adica sa mai consume un pahar cu licoare lui Bahus ( ca poate-i trece ).
    Trecu si experienta asta ,toate s-au uitat pana la un moment dat cand primeste o invitatie la nunta verisoarei sale , fapt ce i-a zdruncinat neuronii si l-a facut sa-si aminteasca toata actiunea din vis .

  246. Dar parca molecula de alcool tot acolo era…

  247. .. suspendată într-un colț al imaginației colective, colț, el însuși, aflat după un alt colț, de ecran, momentan adus la viață – în centrul ferestrei, fără nici un alt motiv decât o vagă idee, oprită un moment din voiajul spre marginile universului degetat, molecula de alcool, brusc încălzită de soarele pixelilor, tăiată scurt de vântul sec de primăvară vănturând ferestrele abia dechise știu, indirect, văzu – sfârșitul.

    Andrei deschise ochii. Încet. Privi lumea, care deși văzută acum cu ochi noi, ignoră momentul. Și în acel moment, ca-ntru-n cutremur invers în care bucățile devin din nou un întreg, Andrei simți .. înțelese. Sutele de realități ce-i obliterară înțelegerea, fiecare cu reguli diverse, de alții create, Andrei le văzu cum dispar, contrar așteptării, înlocuite de ..

    Îl văzu de departe, venind în viteză, accelerănd nenatural, și singurul gănd pe care-l mai avu timp sa-l aibe .. zămbind .. Aaa! Mic, dar dramatic, lîngă el stătea un .. punct.

  248. Contrar aparențelor, punctul nu era aici să încheie povestea. Punctul, nou nouă, era binecunoscut printre puncte, nu rareori faima precedându-i prezența, motiv îndeajuns acceptat în ierarhia lor de puncte pentru a fi numit, pentru a primi un nume mai acătării. Numele acestui punct, contrar firilor noastre grăbite, el nepărând să rezoneze cu cadrarea tradițională a procesului general uman de numire a lucrurilor, aici neincluzând pe cei cu predilecție pentru rigurozitate, deci, repetându-ne, numele dat acestui punct a fost:

    content(https://bloguluteo.wordpress.com/povestea-moleculei-de-alcool-din-andrei/#comment-12373).lastCharacter()

    Deși respectabil îndeajuns, numit fiind, punctul s-a prezentat în schimb cu o evidentă supra-încredere de sine ca fiind “Cel trimis să rezolve molecula de alcool a lui Andrei”, cu siguranță încălcând anumite norme sociale punctuale, îmi permit să speculez.

    Molecula, pe de altă parte, nefiind referită pentru o vreme, dar auzind periferic discuția, a intrat într-o stare duplicitară, de haos intern combinat cu nepăsare diluată accelerat și în plus în proces de umflare combativă.

    Ceea ce a urmat e greu de descris. Punctul, deși eram singurul martor și voi forța expresia cum că se poate în unanimitate declara că, știa perfect ce trebuia să facă.

    Procesul interactiv între punct, atacând în forță pe toate căile, în toate formele, multe imposibil de decoperit apriori de mintea umană, altele de-a dreptul imposibil de experientizat datorită naturii noastre finite, limitate de simțurile simple, când nu de prost gust cu care am fost înzestrați de mama, tata, bunici și ai lor strămoși și mintea obișnuit înclinată înspre trivial, procesul său interactiv cu molecula deci, se afla în – posibil – prima parte a primei reprize și punctul alterna între ceea ce părea a fi atacuri unidimensionale, cu siguranță o specialitate a casei și altele în mai mult de trei/patru dimensiuni, și aici mă întind în domeniul poetic în a echivala monstruozitatea de la care nu-mi puteam urni ochii ce avea loc în .. ce sa spun? probabil cel puțin 2, 3 dimensiuni circulare.. dar tâind cuvinte nenecesare, punctul părea în acest moment angajat într-o relație perversă cu molecula.

    Cuvântul pervers mi-a aparut în minte nestânjenit, eu auzind molecula gâfâind fără vre-un semn de împotrivire.

    Aici – povestea ia o turnura definitivă. Universul punctelor, clar conectat intr-o formă instantanee cu cea a gândurilor mele a început să trimită în loc de cuvinte, cât văd cu ochii, o grămadă de .. puncte …….

  249. Pingback: Povestea unei molecule. Inflamabila. Contrapunctata. | Nonintersectable Worlds

  250. musmpdxfz eztjmb mvdnzlgvusk hreshuizl scmgcel oesbroz yinznqxqi uwzbmrodtr

  251. Sau, poate ca poveste deabia de aici trebuie sa inceapa 🙂 !

Leave a comment